Libërth

Bolshevizma a çkatërimi i njerëzimit – Hafiz Ali Korça

Bolshevizma a çkatërimi i njerëzimit - Hafiz Ali Korça Bolshevizma s’pajton kurrë Me dinin e Muhamedit Çelët do ta kenë luftën Gjer ditën e Kijametit. Titulli i origjinalit: Bolshevizma a çkatërimi i njerëzimit Autor: Hafiz Ali Korça Redaktor: Roald A. Hysa Pajisi me shënime: Justinian Topulli Radhiti: Armanda Kodra Përkujdesja kompiuterike dhe ballina: KM & RH Boton: JEHONA Faqe: 47 Botimi i...

Shtyllat e Islamit – Sumeja Morina Pllana

Autor:           Sumeja Morina Pllana Titulli:           Shtyllat e Islamit - Përmbledhje e shkurtër Redaktor:      Mr. Flamur Kabashi Lektore:        Arditë Shabani Podrimaj Kopertina:     Afrim Radoniqi Formati:        A5 Faqe:            58 Botues:         Privat Viti:     ...

Tridhjetë çështje bashkëkohore fikhore rreth agjërimit – Ed-Durar Es-Senije

Autor:       Alevi Abdulkadir es-Sekafi Titulli:       Tridhjetë çështje bashkëkohore fikhore rreth agjërimit Përktheu:  Agron Krasniqi Lektor:      Jeton Koqinaj Formati:    A5 Faqe:        19 Botues:     "Ed-Durar es-Senije" Tridhjetë çështje bashkëkohore fikhore rreth agjërimit

Porosia e fundit (Namazi) – Ibrahim Sekrani

Autor:        Ibrahim Sekrani Titulli:        Porosia e fundit Përktheu:   Hekuran Helshani Lektor:       Arsim Jonuzi Formati:     A5 Faqe:         50 Botues:      @Ibrahim.Sekrani (facebook) Viti:           Korrik, 2021 Vendi:        Prishtinë Çfarë lidhje kanë me njëra–tjetrën porosia e fundit (e Pejgamberit صلى الله عليه وسلم)...

Muaji Sheval – dobi, dispozita e urtësi – Agron Krasniqi

Autor:        Agron Krasniqi Titulli:        Muaji Sheval - dobi, dispozita e urtësi Formati:     A5 Faqe:         24 Botues:      Privat Viti:           Maj, 2021 Falënderimi dhe lavdërimi i takojnë Allahut të Lartësuar, Zotit të botëve, paqja dhe lavdërimi i Tij qofshin për të Dërguarin...

Mësimi i akides fëmijëve – Muhammed ibn Abdulvehabi

Autor:         Muhammed ibn Abdulvehabi Titulli:         Mësimi i akides fëmijëve Përktheu:    PerlatMuslimane Formati:      8.5 x 11 Faqe:          20 Botues:       PerlatMuslimane Kjo është një broshurë e dobishme rreth asaj që njeriu duhet t’u mësojë fëmijëve para se t’u mësojë Kuranin, me qëllim...

Qëndrimet e perëndimit ndaj Islamit – Abdulvedud Jusuf ed-Dimeshkij

Autor:       Abdulvedud Jusuf ed-Dimeshkij Titulli:       Qëndrimet e perëndimit ndaj Islamit Formati:    4.1 x 5.8 Faqe:        39 Botues:     Privat Armiqtë tanë thonë: Për t’i sunduar muslimanët duhet shkatërruar islamin, sepse ai është i vetmi burim i forcës së tyre. Islami ne na frikëson. Për ta shkatëruar islamin,...

Të jetosh dhe të vdesësh në islam – Abdulkadir Al-Murabit

Autor:           Abdulkadir Al-Murabit Titulli:           Të jetosh dhe të vdesësh në islam Përktheu:      Edvin Cami Recensent:    Ervin Hatibi Formati:        A6 Faqe:            30 Botues:         Projekti Islamik i Mirësisë Viti:              1999 Vendi: ...

Rreziku i nuskave (hajmalive) – Ali Jahja el-Haddadij

Autor:           Ali Jahja el-Haddadij Titulli:           Rreziku i nuskave (hajmalive) Përktheu:      Besmir Cacani Recensent:    Emine Ago Formati:        8.5 x 11 Faqe:            10 Botues:         Selefi.org “Thuaj: “Unë nuk mundem t’ju bëj ndonjë dëm e as t’ju...

Detyra e muslimanit karshi gabimeve të vëllezërve të tij – Abdulselam ibn Berxhes

Autor:         Abdulselam ibn Berxhes Titulli:         Detyra e muslimanit karshi gabimeve të vëllezërve të tij Përktheu:    Altin Dallashi Formati:      8.5 x 11 Faqe:          11 Botues:       Selefi.org Me të vërtetë, kjo lidhje midis muslimanëve është një lidhje me të cilin Allahu na...

Mësime të rëndësishme për popullin e thjeshtë – Abdulaziz ibn Baz

Autor:          Abdulaziz ibn Baz Titulli:          Mësime të rëndësishme për popullin e thjeshtë Përktheu:     Bledar Aliu Recensent:   Shuajb Rexha Formati:       4.9 x 6.9 Faqe:           36 Botues:        Udha e besimtarëve Viti:             2012 Vendi:       ...

30 Pyetje rreth agjërimit – Llokman Hoxha

Autor:       Llokman Hoxha Titulli:       30 Pyetje rreth agjërimit Formati:    4.6 x 4.6 Faqe:        33 Botues:    Busulla Creative Viti:          2017 Vendi:       Prishtinë Agjërimi është abstenim nga ushqimi, pija, kontakti intim si dhe çdo gjë që i përket këtyre gjërave që nga agimi...

Disa prej formave të padrejtësisë që i bëhen Gruas – Abdulaziz Alu Shejh

Autor:         Abdulaziz Alu Shejh Titulli:         Disa prej formave të padrejtësisë që i bëhen Gruas Përktheu:    Umu Akil Formati:      8.5 x 11 Faqe:          19 Botues:       Selefi.org Prej rëndësisë që i është kushtuar qëndrueshmërisë së jetës bashkëshortore, është se Allahu i ka...

Sorkadhja e vetmuar – Engin Nigar

Autor:       Engin Nigar Titulli:       Sorkadhja e vetmuar Formati:    9 x 9 Faqe:        26 Botues:     Privat Tregimet e mirësjelljes (2) SORKADHJA E VETMUAR Në një pyll të largët jetonte një sorkadhe. Rrinte e vetmuar, sepse nuk pëlqente asnjë shok apo shoqe. Njërën e kishte braktisur se ishte grykëse...

Loja – Engin Nigar

Autor:       Engin Nigar Titulli:       Loja Formati:    9 x 9 Faqe:        26 Botues:     Privat Tregimet e mirësjelljes (4) LOJA Një ditë, dikush trokiti në portën e luanit, mbretit të pyllit. Kur porta u hap, luani njohu tigrin, i cili i tha: - O mbret, në pyll po... ndodhin gjë......

Lepurushi guximtar – Engin Nigar

Autor:       Engin Nigar Titulli:       Lepurushi guximtar Formati:    9 x 9 Faqe:        26 Botues:     Privat Tregimet e mirësjelljes (1) LEPURUSHI GUXIMTAR Në një vend shumë të largët ndodhej një pyll. Ndryshimi i vetëm i këtij pylli nga pyjet e tjerë ishte se, këtë pyll e drejtonte një mbret...

Kthehu te Krijuesi – Ahmed Kalaja

Autor:             Ahmed Kalaja Titulli:             Kthehu te Krijuesi R. gjuhësor:    Arjan Koçi Formati:          3.9 x 5.1 Faqe:              56 Botues:           Xhamia "Dine Hoxha" Në mesin e shumë qytetërimeve që njohu njerëzimi, qytetërimi...

Rrobat e vogla 2 – Hale Gyrgyl Xhanat

Autor:       Hale Gyrgyl Xhanat Titulli:       Rrobat e vogla 2 Formati:    8.5 x 8.5 Faqe:        18 Botues:     Progresi Botime Tregime për fëmijë (2) Rrobat e vogla Bujari ishte rritur. Rrobat i binin të vogla. Nëna e tij ua dhuronte këto rroba shoqatave bamirëse. Bujarit nuk i pëlqente kjo...

Qengji i zi 10 – Hale Gyrgyl Xhanat

Autor:       Hale Gyrgyl Xhanat Titulli:       Qengji i zi 10 Formati:    8.5 x 8.5 Faqe:        18 Botues:     Progresi Botime Tregime për fëmijë (10) Qengji i zi Familja e dërgoi Bujarin që të kalonte pushimet verore, në fshat pranë gjyshërve. Se Bujari, veç të tjerave, ishte bërë burim gëzimi...

Më fal, mësues 7 – Hale Gyrgyl Xhanat

Autor:       Hale Gyrgyl Xhanat Titulli:       Më fal, mësues 7 Formati:    8.5 x 8.5 Faqe:        18 Botues:     Progresi Botime Tregime për fëmijë (7) Më fal, mësuses! Bujari ishte mërzitur, se i duhej çdo mëngjes të shkonte në shkollë, kur stina e dimrit dhe bora që binte herë pas...

Mbreti i yjeve 9 – Hale Gyrgyl Xhanat

Autor:       Hale Gyrgyl Xhanat Titulli:       Mbreti i yjeve 9 Formati:    8.5 x 8.5 Faqe:        18 Botues:     Progresi Botime Tregime për fëmijë (9) Mbreti i yjeve Kishte ardhur vera. Çdo vend ishte zbukuruar me lule. Ardhja e një stine të bukur po i ftonte njerëzit për të qëndruar...

Koteci i pulave 3 – Hale Gyrgyl Xhanat

Autor:       Hale Gyrgyl Xhanat Titulli:       Koteci i pulave 3 Formati:    8.5 x 8.5 Faqe:        18 Botues:     Progresi Botime Tregime për fëmijë (3) Koteci i pulave Ishte një fundjavë e bukur. Dielli shkëlqente. Bujari bashkë me familjen e tij po qëndronte në bahçen e bukur të shtëpisë. Bujari...

Këmba e thyer 4 – Hale Gyrgyl Xhanat

Autor:       Hale Gyrgyl Xhanat Titulli:       Këmba e thyer 4 Formati:    8.5 x 8.5 Faqe:        18 Botues:     Progresi Botime Tregime për fëmijë (4) Këmba e thyer Bujarit i pëlqente shumë të luante top me shokët në oborrin e shkollës. Një ditë po luanin dhe topi, papritur, kaloi matanë...

Kaikja prej dërrase 5 – Hale Gyrgyl Xhanat

Autor:       Hale Gyrgyl Xhanat Titulli:       Kaikja prej dërrase 5 Formati:    8.5 x 8.5 Faqe:        18 Botues:     Progresi Botime Tregime për fëmijë (5) Kaikja prej dërrase Kishte ardhur pranvera dhe i tërë vendi ishte mbuluar me gjelbërim. Dielli kishte filluar të ngrohte me dashuri çdo ditë. Pemët po bënin gati...

Fotografia e gjyshit 8 – Hale Gyrgyl Xhanat

Autor:       Hale Gyrgyl Xhanat Titulli:       Fotografia e gjyshit 8 Formati:    8.5 x 8.5 Faqe:        18 Botues:     Progresi Botime Tregime për fëmijë (8) Fotografia e gjyshit Bujari ishte në shtëpi. Për shkak se u mërzit, po ecte kot nëpër korridor. Nëna nuk i jepte leje për të dalë...

Dëshira për të lexuar 6 – Hale Gyrgyl Xhanat

Autor:       Hale Gyrgyl Xhanat Titulli:       Dëshira për të lexuar 6 Formati:    8.5 x 8.5 Faqe:        18 Botues:     Progresi Botime Tregime për fëmijë (6) Dëshira për të lexuar Kur Bujari nuk ishte në shkollë, në përgjithësi e kalonte kohën duke parë televizor. Veçanërisht në orën kur kishte filma vizatimorë, ai...

Bujana 1 – Hale Gyrgyl Xhanat

Autor:       Hale Gyrgyl Xhanat Titulli:       Bujana 1 Formati:    8.5 x 11 Faqe:        18 Botues:     Progresi Botime Tregime për fëmijë Nëna e Bujarit do të lindte një fëmijë. Kur Bujari u kthye nga shkolla, prindërit ia dhanë këtë lajm të gëzueshëm. Bujari i pyeti: -A do të vijë...

Shpirti i Islamit – Muhammed Asad

Autor:           Muhammed Asad Titulli:           Shpirti i Islamit Përktheu:      Ermal Bega Recensent:    Muhamed Elifi Formati:        8.5 x 11 Faqe:            14 Botues:         O.K. Rinia e së ardhmes Botimi:          I parë Viti:     ...

Bukurshkrim i shkronjave të Kuranit – Muhammed Dolaku

Autor:        Muhammed Dolaku Titulli:        Bukurshkrim i shkronjave të Kuranit Formati:     8.5 x 11 Faqe:         28 Botues:      Botues Privat Viti:           2009 Vendi:        Mitrovicë, Kosovë Bukurshkrim i shkronjave të Kuranit.

Pozita e Sunetit dhe ndikimi i dijetareve te Sunetit tek njerezit – Muhamed bin Hadij el Medkhalij

Autor:         Muhamed bin Hadij el Medkhalij Titulli:         Pozita e Sunetit dhe ndikimi i dijetareve te Sunetit tek njerezit Përktheu:    Jeton Shasivari Formati:      8.5 x 11 Faqe:          17 Botues:       Selefi.org Viti:            Qershor, 2014 Vendi: ...

Udhëzime për mënyrën e trajtimit të selefijut kur gabon – Muhammed ibn Umer Bazmul

Autor:          Muhammed ibn Umer Bazmul Titulli:          Udhëzime për mënyrën e trajtimit të selefijut kur gabon Përktheu:     Altin Dallashi Formati:       8.5 x 11 Faqe:           18 Botues:        Selefi.org Viti:             Qershor, 2015 Me të vërtetë fjala...

Debat me ata që e lejojnë kremtimin e mevludit – Muhammed Nasiruddin el-Albani

Autor:         Muhammed Nasiruddin el-Albani Titulli:         Debat me ata që e lejojnë kremtimin e mevludit Përktheu:    Besmir Cacani Formati:      8.5 x 11 Faqe:          24 Botues:       Indeksiislam.com Burimi: kaseta 94/1 e vargut silsiletul hude uen-nur i shejh Muhamed Nasirudin Albanit.

Mbrojtja e të Gjithëfuqishmit – Osman Abazi

Autor:            Osman Abazi Titulli:            Mbrojtja e të Gjithëfuqishmit R. gjuhësor:   Bujar Sejdiu Formati:         A6 Faqe:             113 Botues:          Xhamia "Hasan Emin" Viti:               2012 Vendi:         ...

Texhvidi në rrathë – Osman Abazi

Autor:       Osman Abazi Titulli:       Texhvidi në rrathë Formati:    11.7 x 16.5 Faqe:         8 Botues:      Privat Texhvidi i Kuranit i ilustruar në rrathë.

Abëcëja e Kuranit – Progresi botime

Autor:         Progresi botime Titulli:         Abëcëja e Kuranit Përktheu:    Dr. Mithat Hoxha Formati:      8.5 x 11 Faqe:          32 Botues:       Progresi Botime Mëso shkronjat dhe leximin e Kuranit.

 Pyetje përgjigje në çështjet e Imanit dhe Kufrit – Salih el-Feuzan

Autor:         Salih el-Feuzan Titulli:         Pyetje përgjigje në çështjet e Imanit dhe Kufrit Përktheu:    Kastriot Mazreku Formati:      8.5 x 11 Faqe:          21 Botues:       Privat Botimi:       I parë Viti:            2014 Vendi:        Dhjetor Këto pyetje të...

Fitneja e Khauarixhëve – Salih bin AbdulAziz Alu Shejh

Autor:         Salih bin AbdulAziz Alu Shejh Titulli:         Fitneja e Khauarixhëve Përktheu:    Alban Malaj Formati:      8.5 x 11 Faqe:          35 Botues:       Selefi.org Viti:            2009 Vendi:         Fier, Shqipëri Unë i kam ndarë temat për të cilat...

Shirku – Përmbledhje nga grup autorësh

Autor:        Grup autorësh  Titulli:        Shirku - Kuptimi dhe llojet e tij Përktheu:   Alban Malaj Formati:     8.5 x 11 Faqe:         15 Viti:           Tetor, 2008 Shejkh Salih es-Suhajmi thotë: "Shirku është gjynahu më i madh me të cilin nuk i bindesh Allahut ('Azze...

313 thënje të imam Aliut r.a. – Hafiz Ali Korça

Autor:         Hafiz Ali Korça Titulli:         313 thënje të imam Aliut r.a. Formati:      8.5 x 11 Faqe:          25 Viti:            1910 Vendi:         Korçë Përzgjedhur dhe përkthyer prej Hafiz Aliut, Hatib i Korçës Mbaruar në muajin Rexheb...

Flladi i ramazanit 2017 – Udha e besimtarëve

Autor:     Udha e besimtarëve Titulli:     Flladi i ramazanit 2017 Formati:  3.5 x 5.5 Faqe:      48 Botues:   Udha e besimtarëve Viti:        2017 Vendi:     Tiranë, Shqipëri Vitet ikin dhe pasojnë njëritjetrin, e ashtu pa u ndjerë ikën dhe jeta e njeriut. Duket sikur kanë kaluar vetëm disa ditë dhe jo...

Pozita e namazit në islam – Dr. Said el-Kahtani

Autor:        Dr. Said el-Kahtani Titulli:        Pozita e namazit në islam Përktheu:   Thirrjaislame.com Formati:     8.5 x 11 Faqe:         20 Botues:      Thirrjaislame.com Ky libër i shkurtër përmbledh shkurtimisht kuptimin, dispozitën, pozitën, veçoritë, dispozitën e lërjes dhe vlerën e namazit, duke argumentuar për të gjitha...

Feja e vërtetë e Zotit – Dr. Bilal Filips

Autor:        Dr. Bilal Filips Titulli:        Feja e vërtetë e Zotit Përktheu:   Arjan Koçi Recensent: Bahri Curri Formati:     8.5 x 11 Faqe:         23 Botues:      IslamHouse.com Viti:           2010 Çdo njeri ka lindur në një rrethanë, të cilën nuk e ka zgjedhur vetë. Feja...

Parimet e besimit Islam – Azem Bardhoshi

Autor:     Azem Bardhoshi Titulli:     Parimet e besimit Islam Formati:  4 x 5.2 Faqe:      42 Broshura që keni në dorë shërben si manual i parimeve të besimit Islam dhe, si e tillë është shumë e përshtatshme për fillestarët. Këtë libërth mund ta përdorë prindi në familje për tu mësuar fëmijëve parimet...

Realiteti i besimit të vërtetë – Abdurrahman es-Sa’dij

Autor:        Abdurrahman es-Sa'dij Titulli:        Realiteti i Besimit të Vërtetë Përktheu:   Muhamed Kallashi Formati:     A5 Faqe:         12 Botues:      Selefi.org Viti:           6 Maj, 2015 “Thoni (o muslimanë): “Ne besojmë Allahun dhe atë që na është dërguar neve dhe në atë që i...

Bukuritë e fesë Islame – Abdurrahman es-Sa’di

Autor:          Abdurrahman es-Sa'di Titulli:          Bukuritë e fesë Islame Përktheu:     Alban Kodra Recensent:   Jusuf Kastrati R. gjuhësor: Jeton Koqinaj Formati:       A5 Faqe:           43 Botues:        IslamHouse Feja islame që ka kumtuar Muhamedi (salallahu alejhi ue selem) është feja më e plotë,...

Abdulkadër el-Arnauti – Porosi profetike

Autor:               Abdulkadër Arnauti Titulli:               Porosi profetike Përktheu:          Rijad Misini Redaktor gj.:     Arian Koçi Formati:            8.5 x 11 (Letter) Faqe:                47 Botues:           ...

Mbi rrugën e të parëve tanë – Abdulkadër Arnauti

Autor:               Abdulkadër Arnauti Titulli:               Mbi rrugën e të parëve tanë - selefit Përktheu:          Bekir Halimi Recensent:        Sedat Shabani Lektor:              Kreshnik Ajdini Formati:            A5 Numri i...

Bota e miqve tonë të vegjël, milingonave – Harun Jahja

Bota e miqve tonë të vegjël, milingonave - Harun Jahja

POZITA E SUNETIT NË ISLAM – Dr. Salih el Feuzan

POZITA E SUNETIT NË ISLAM Titulli në origjinal: “MEKANETU SUNEH FIL ISLAM” Autori: Dr. Salih bin Feuzan el Feuzan (Anëtar i Komisionit të Përhershëm për Fetva dhe anëtar i Departamentit të Dijetarëve të Mëdhenj në Arabinë Saudite, Riad) Përktheu nga origjinali: Rashit R. Zylfiu Redaktor fetar: Alaudin Abazi Korrektor letrar: Arjan Koçi Ballina: Jeton Ibrahimi Radhitja kompjuterike: Avni G. Gashi Boton: OJQ “Njëshmëria” Botime, Gjilan Tirazhi:...