Mbi rrugën e të parëve tanë – Abdulkadër Arnauti

Autor:               Abdulkadër Arnauti
Titulli:               Mbi rrugën e të parëve tanë – selefit
Përktheu:          Bekir Halimi
Recensent:        Sedat Shabani
Lektor:              Kreshnik Ajdini
Formati:            A5
Numri i faqeve:  24
Botues:             Abul Qasim Publishing House
Numri i botimit: Botimi i dytë
Viti:                  1995
Vendi:               Aman, Jordan

Libërth i shkruar nga dijetari shqiptar Abdul Kadër Arnauti (Allahu e mëshiroftë) ku sqaron me fjalë të shkurtra por të qarta akiden – besimin e gjeneratave të arta islame – selefit dhe metodologjinë e tyre në kuptimin e fesë. Libri përveç argumenteve nga Kurani dhe Syneti përmban edhe një mori nga fjalët më të arta të dijetarëve të Selefit.
“Ajo që më shtyu ta shkruaj këtë traktat të shkurtër mbi sqarimin e rrugës të parëve tanë të mirë (selefus-salih) janë pyetjet e shumta që më janë drejtuar nga shumica e njerëzve pa dallim klase. Tek njerëzit është përzier kuptimi i akides (besimit) së shëndoshë nga ndikimi i fjalëve të njerëzve që flasin mbi këtë temë pa qenë të përgatitur për këtë dhe nuk e angazhon veten që të hedhë shikimin në shkrimet e tradicionalistëve {Ehli sunne vel-xhema ‘a) të cilët ia kanë dhënë hakun kësaj teme,shkrimtarët, shkrimet e të cilëve janë të njohura për nga dituria dhe drejtësia. …” Abdulkadër Arnauti.

Loader Loading...
EAD Logo Taking too long?
Reload Reload document
| Open Open in new tab

Shkarko [1.25 MB]

Shkarko librin: 

Artikulli paraprakEtika Islame – Abdulhamid es-Suhejbani
Artikulli tjetërThirrja jonë – Muhammed Nasiruddin el-Albani