Autorial

DITURIA ISLAME 363

DITURIA ISLAME REVISTË MUJORE FETARE, SHKENCORE E KULTURORE NUMËR 363 • VITI 34 • SHKURT 2021 • XHUMADEL-UHRA / REXHEB 1442 • Urimi i Myftiut Tërnava 2 Editoriali 4 Fjalimi i Myftiu Tërnava, me rastin e përurimit të IHSI-së 5 Fjala e drejtorit të IHSI-së, Sabri ef. Bajgora 7 Sabri Bajgora Komentimi i kaptinës Es-Sexhde –...

DITURIA ISLAME 362

DITURIA ISLAME REVISTË MUJORE FETARE, SHKENCORE E KULTURORE NUMËR 362 • VITI 34 • JANAR 2021 • XHUMADEL-ULA / XHUMADEL-UHRA 1442 • Kur iluzioni dhe imazhi zëvendësojnë të vërtetën 4 Sabri Bajgora Komentimi i kaptinës Es-Sexhde – (6) 5 Dr. Ajni Sinani Përhapja e medhhebit hanefi në Ballkan (2) 8 Prof. dr. Mehmet Görmez Të jetuarit me...

DITURIA ISLAME 361

DITURIA ISLAME REVISTË MUJORE FETARE, SHKENCORE E KULTURORE NUMËR 361 • VITI 34 • DHJETOR 2020 • REBIUL-AHIR / XHUMADEL-ULA 1442 • Editorial: T’i nxisim njerëzit të mendojnë më thellë për Islamin 4 Sabri Bajgora Komentimi i kaptinës Es-Sexhde – (5) 5 Dr. Ajni Sinani Përhapja e medhhebit hanefi në Ballkan (1) 9 Dr. Ilmije Kuqi Rregullat...

DITURIA ISLAME 360

DITURIA ISLAME REVISTË MUJORE FETARE, SHKENCORE E KULTURORE NUMËR 360 • VITI 34 • NËNTOR 2020 • REBIUL-EVVEL/ REBIUL-AHIR 1442 • Urimi i Myftiut Tërnava për Festën e 28 Nëntorit 2 Editorial: Pranimi i Islamit 4 Sabri Bajgora Komentimi i kaptinës Es-Sexhde – (4) 5 Dr. Ilmije Kuqi Madhështia e mimberit të xhumasë 8 Mr. Fitim Gërguri Kushtet...

DITURIA ISLAME 359

DITURIA ISLAME REVISTË MUJORE FETARE, SHKENCORE E KULTURORE NUMËR 359 • VITI 34 • TETOR 2020 • REBIUL-EVVEL 1442 • Editoriali 4 Sabri Bajgora Komentimi i kaptinës Es-Sexhde – (3) 5 Dr. Azmir Jusufi Muhamedi a.s., mëshirë për të gjitha botët 9 Mr. Isa Lushaku “Errësira” e shpellës Hira që shndriti Perëndimin 12 Artan Musliu Në ditëlindjen tënde! 14 PhD...

DITURIA ISLAME 358

DITURIA ISLAME REVISTË MUJORE FETARE, SHKENCORE E KULTURORE NUMËR 358 • VITI 34 • SHTATOR 2020 • SAFER 1442 • Editorial: 4 Sabri Bajgora Komentimi i kaptinës “Es-Sexhde” – (2) 5 Dr. Bahri Hoxha Aspekte epistemologjike te Ehli Suneti 7 Driton Arifi Të vdekurit nga sëmundjet pandemike dhe trajtimi i tyre sipas sheriatit islam 11 Dr. Ejup Haziri Trajtesë...

DITURIA ISLAME 357

DITURIA ISLAME REVISTË MUJORE FETARE, SHKENCORE E KULTURORE NUMËR 357 • VITI 34 • GUSHT 2020 • MUHAREM 1442 • Urimi i Myftiut të Kosovës Naim ef. Tërnava me rastin e Viti të Ri hixhri 1442 2 Editorial 4 Sabri Bajgora Komentimi i kaptinës “Es-Sexhde”- (1) 5 Shejh Muhamed El-Gazali Ma vërtetuat mendimi tim që kisha...

DITURIA ISLAME 356

DITURIA ISLAME REVISTË MUJORE FETARE, SHKENCORE E KULTURORE NUMËR 356 • VITI 34 • KORRIK 2020 • DHUL HIXH-XHE 1441 • Sabri Bajgora Komentimi i sures “Llukman”– (10) 10 Muhamed B. Sytari: Nga vlera, urtësia dhe mirësia e Haxhit 14 Mr. Driton Arifi Haxhi dhe mesazhet e tij hyjnore në luftën kundër diskriminit racor dhe...

DITURIA ISLAME 355

DITURIA ISLAME REVISTË MUJORE FETARE, SHKENCORE E KULTURORE NUMËR 355 • VITI 34 • QERSHOR 2020 • DHUL KA'DE 1441 • Editorial 4 Për Haxhi Mustafën do të ruaj kujtimet më të mira 5 Sabri Bajgora Komentimi i sures Llukman – (9) 7 Dr. Ajni Sinani Kurani fisnik, margaritari i librave hyjnorë 10 Ali Mevlud El-Talbi Një udhëtim...

DITURIA ISLAME 354

DITURIA ISLAME REVISTË MUJORE FETARE, SHKENCORE E KULTURORE NUMËR 354 • VITI 33 • MAJ 2020 • RAMAZAN-SHEVVAL 1441 • Editorial 4 • Sabri Bajgora Komentimi i sures Llukman – (8) 7 • Dr. Ajni Sinani Islami – akide dhe sheriat 10 • Prof. dr. Hajredin Hoxha Lidershipi: rëndësia dhe modelet e tij sipas Kuranit fisnik 13 •...

DITURIA ISLAME 352/353

DITURIA ISLAME REVISTË MUJORE FETARE, SHKENCORE E KULTURORE NUMËR 352/353 • VITI 33 • MARS-PRILL 2020 • SHA'BAN-RAMAZAN 1441 • Editoriali 4 Muaji i Ramazanit na afron rreth sofrës së tij 5 • Sabri Bajgora Komentimi i sures Llukman – (7) 6 • Resul Rexhepi Agjërimi i muajit Ramazan 9 • Dr. Ajni Sinani Ramazani - Muaji i...

DITURIA ISLAME 351

DITURIA ISLAME REVISTË MUJORE FETARE, SHKENCORE E KULTURORE NUMËR 351• VITI 33 • SHKURT 2020 • XHUMADEL-UHRA / REXHEB 1441   Editorial 4 Karta e Mekës duhet të na shërbejë si busull orientimi 5 Shpirti i bardhë i dëshmorit të Kosovës, Abedin, është i gjallë 7 Duhet ta mbajmë besën e dhënë Krijuesit të Gjithësisë, dhe besën...

DITURIA ISLAME 350

DITURIA ISLAME REVISTË MUJORE FETARE, SHKENCORE E KULTURORE NUMËR 350• VITI 33 • JANAR 2020 • XHUMADEL-ULA / XHUMADEL-UHRA 1441 • Sabri Bajgora Komentimi i sures Llukman – (5) 9 Nexhat Ibrahimi Halifati pas abasitëve - qëndrimi shiit ndaj halifatit 13 Dr. Ajni Sinani Muhamedi a.s. i Dërguari i Allahut 16 Shejh Muhamed Esh Sharavi Mbështetja te Zoti...

DITURIA ISLAME 349

DITURIA ISLAME REVISTË MUJORE FETARE, SHKENCORE E KULTURORE NUMËR 349• VITI 33 • DHJETOR 2019 • REBIUL-AHIR / XHUMADEL-ULA 1441 Sabri Bajgora Komentimi i sures Llukman – (4) 7 Nexhat Ibrahimi Muhamedi a.s., shtetari i parë mysliman 11 Dr. Ajni Sinani Pema e ndaluar 14 Dr. Ilmije Kuqi Kurani është shpirti i Umetit Islam 16 Azmir Jusufi ( PhDc) Nga...

DITURIA ISLAME 348

DITURIA ISLAME REVISTË MUJORE FETARE, SHKENCORE E KULTURORE NUMËR 348• VITI 33 • NËNTOR 2019 • REBIUL-EVVEL / REBIUL-AHIR 1441 •   Urimi i Myftiut për Mevludin e Pejgamberit a.s. 2 Editorial 4 Tradita e leximit dhe e mësimit të Kuranit në vendet tona është shekullore 5 Sabri Bajgora Komentimi i sures Llukman – (3) 7 Nexhat Ibrahimi Halifi...

DITURIA ISLAME 347

DITURIA ISLAME REVISTË MUJORE FETARE, SHKENCORE E KULTURORE NUMËR 347• VITI 33 • TETOR 2019 • SAFER / REBIUL-EVVEL 1441 • Editoriali 4 Sabri Bajgora Komentimi i kaptinës “Llukman” - (2) 5 Nexhat Ibrahimi Emrat me origjinë arabe në Spanjë 9 Dr. Ajni Sinani I Dashuri ynë, Muhamedi a.s. 11 Dr. Ejup Haziri Çështja e përshëndetjes me dorë pas...

DITURIA ISLAME 346

DITURIA ISLAME REVISTË MUJORE FETARE, SHKENCORE E KULTURORE NUMËR 346• VITI 33 • SHTATOR 2019 • MUHARREM 1441 •   Mesazh me rastin e fillimit të fushatës zgjedhore 2 Editorial 4 • Sabri Bajgora Komentimi i kaptinës “Llukman” 5 • Nexhat Ibrahimi Vendi i poezisë në mësimin islam 8 • Dr. Ejup Haziri Ngritja e duarve dhe lutjet (amini)...

DITURIA ISLAME 344-345

DITURIA ISLAME REVISTË MUJORE FETARE, SHKENCORE E KULTURORE NUMËR 344-345• VITI 33 • KORRIK/GUSHT 2019 • DHUL-KA'DE/ DHUL-HIXHXHE 1440 • Urimi i Myftiut Tërnava për fillimin e vitit të ri shkollor 2 Editorial 4 • Sabri Bajgora Komentimi i kaptinës – “El-Mearixh” – (6) 5 • Nexhat Ibrahimi Mësimi gjithëjetësor i myslimanit 9 • Dr. Ejup Haziri Dhikri...

DITURIA ISLAME 343

DITURIA ISLAME REVISTË MUJORE FETARE, SHKENCORE E KULTURORE NUMËR 343 • VITI 32 • QERSHOR 2019 • RAMAZAN 1440 • 4 Deklaratë 4 Editorial 5 Të dhunuarat e luftës nuk mund të ngarkohen me mëkat as në këtë botë e as në botën tjetër 8 Komentimi i kaptinës “El-Mearixh”- (5) 12 Synimi i fesë së...

DITURIA ISLAME 342

DITURIA ISLAME REVISTË MUJORE FETARE, SHKENCORE E KULTURORE NUMËR 342 • VITI 32 • MAJ 2019 • RAMAZAN 1440 • 2 Urimi i festës së Fitër Bajramit 4 Të vazhdojmë në frymën e Ramazanit 5 Hytbeja e Fitër-Bajramit -2019 8 Komentimi i kaptinës “El-Mearixh”- (4) 11 Reflektime kuranore (2) 11 Argumentet e horizonteve qiellore 13 Gjuha e...

DITURIA ISLAME 341

DITURIA ISLAME REVISTË MUJORE FETARE, SHKENCORE E KULTURORE NUMËR 341 • VITI 32 • PRILL 2019 • SHAB'AN 1440 • 4 Editoriali 5 Ilmihali - simbol i arsimimit tonë islam 7 Drejt unifikimit jo vetëm të literaturës islame në gjuhën shqipe 8 Komentimi i kaptinës “El-Mearixh”- (2) 11 New Age, sfidë e panjohur e epokës...

DITURIA ISLAME 340

DITURIA ISLAME REVISTË MUJORE FETARE, SHKENCORE E KULTURORE NUMËR 340 • VITI 32 • MARS 2019 • REXHEB 1440 • 4 Editorial 5 Komentimi i kaptinës “El-Mearixh”- (2) 9 Shënim mbi “Fjalorin Enciklopedik të Kosovës” (2) 12 Forma e salavateve dhe përzgjedhja e duave 15 Një vepër emblematike e fikhut hanefi (Halebi Kebir dhe Halebi...

DITURIA ISLAME 339

DITURIA ISLAME REVISTË MUJORE FETARE, SHKENCORE E KULTURORE NUMËR 339 • VITI 32 • SHKURT 2019 • XHUMADEL-UHRA 1440 • 2 Urimi me rastin e Pavarësisë së Republikës së Kosovës 4 Kolonizimi i Kosovës me serbë e malazezë 5 Një vepër kapitale nga fusha e hadithit 7 Komentimi i kaptinës “El-Mearixh” 11 Shënim mbi “Fjalorin...

DITURIA ISLAME 338

DITURIA ISLAME REVISTË MUJORE FETARE, SHKENCORE E KULTURORE NUMËR 338 • VITI 32 • JANAR 2019 • XHUMADEL-ULA 1440 • 4 S’ka imponim në fe 5 Komentimi i kaptinës “El-Hashr” – (8) 10 Fotografia e përgjithshme dhe mjerimi moral 14 Ngritja e gishtit tregues gjatë teshehudit (1) 17 Besimi në botën e ahiretit si motiv...

DITURIA ISLAME 337

DITURIA ISLAME REVISTË MUJORE FETARE, SHKENCORE E KULTURORE NUMËR 337 • VITI 32 • DHJETOR 2018 • REBIUL AHIR 1440 • ÇMIMI 1 €   2 Urimi i Myftiut Tërnava për Ushtrinë e Kosovës nga Qabeja e bekuar 2 Editorial 5 Fjala e Myftiut Tërnava në konferencën islame globale “Uniteti Islam – Rreziqet e...

DITURIA ISLAME 336

DITURIA ISLAME REVISTË MUJORE FETARE, SHKENCORE E KULTURORE NUMËR 336 • VITI 32 • NËNTOR 2018 • SEFER - REBIUL EVVEL 1440 • 2 Ky është Muhamedi a.s., i thjeshti, modesti… 4 Të përfitojmë nga butësia e Muhamedit a.s. 5 Fjala e Myftiu të Kosovës në manifestimin “Pejgamberi a.s. dhe rinia” 7 Fjala e...

DITURIA ISLAME 335

DITURIA ISLAME REVISTË MUJORE FETARE, SHKENCORE E KULTURORE NUMËR 335 • VITI 32 • TETOR 2018 • MUHARREM 1440 • ÇMIMI 1 € 2 Ju jeni dritë e këtij populli 4 Fyerja nuk është liri e shprehjes 5 Fjala e Myftiut të Kosovës para trupit zgjedhor të BIK-ut pas marrjes së mandatit të...

DITURIA ISLAME 333-334

DITURIA ISLAME REVISTË MUJORE FETARE, SHKENCORE E KULTURORE NUMËR 333-334 • VITI 32 • GUSHT-SHTATOR 2018 • DHUL-KA’DE / DHUL-HIXHXHE 1439 4 Editorial 5 Shenjtëria e njeriut sipas mësimeve të Hutbes Lamtumirëse 7 Njerëzorja dhe sakrifica në festën e Kurbanit* 11 Komentimi i kaptinës “El-Hashr” – (4) 16 Xhemaludin Afganiu 20 Obligimet e prindërve ndaj fëmijëve 22...

DITURIA ISLAME 332

DITURIA ISLAME REVISTË MUJORE FETARE, SHKENCORE E KULTURORE NUMËR 332 • VITI 32 • KORRIK 2018 • SHEVAL 1439 • 4 Editoriali 5 Komentimi i kaptinës El-Hashr – (3) 9 Religjioni dhe intelektualiteti 13 Shpërblimi në bazë të llojit të veprimit (2) 15 Takvaja–Devotshmëria (2) 17 Butësia në jetën e Muhamedit a.s 20 Pranvera të kujton Ringjalljen! 22...

DITURIA ISLAME 331

DITURIA ISLAME REVISTË MUJORE FETARE, SHKENCORE E KULTURORE NUMËR 331 • VITI 31 • MAJ-QERSHOR 2018 • RAMAZAN 1439 • 4 Islami dhe ruajtja e identitetit 5 Festat janë ditë të dalluara për shkak të domethënieve që bartin 6 Festat në Islam janë momente reflektimi, momente rikthimi në vlerat e vërteta fetare dhe humane 9...

DITURIA ISLAME 330

DITURIA ISLAME REVISTË MUJORE FETARE, SHKENCORE E KULTURORE NUMËR 330 • VITI 31 • PRILL 2018 • REXHEB - SHA’BAN 1439 • 4 Ramazani muaji i mirësive 5 Tradita e leximit dhe mësimit të Kuranit në vendet tona është shekullore 7 Medreseja një burim i pashtershëm i përgatitjes së gjeneratave të reja 9 Komentimi...

DITURIA ISLAME 329

DITURIA ISLAME REVISTË MUJORE FETARE,  SHKENCORE E KULTURORE NUMËR 329 • VITI 31 • MARS 2018 • XHUMADEL UHRA - REXHEB 1439 • 4 Të mendojmë dhe të veprojmë pozitivisht! 5 Themelimi i KMSH-së - jetësim i vendimeve për pavarësinë e vendit 6 Bashkësia Islame e Kosovës qëndroi pranë familjarëve të të zhdukurve 8...

DITURIA ISLAME 328

DITURIA ISLAME REVISTË MUJORE FETARE, SHKENCORE E KULTURORE NUMËR 328 • VITI 31 • SHKURT 2018 • XHUMADEL-ULA - XHUMADEL UHRA 1439 4 Atdhedashuria 5 Jemi me fat që Zoti na mundësoi të përjetojmë pavarësinë e vendit 7 Komentimi i kaptinës – “El-Kalem” (7) 11 Simbolizmi dhe alegoria në Kuran 14 Stili kuranor i tregimeve 16...

DITURIA ISLAME 327

DITURIA ISLAME NUMËR 327 |VITI 31|JANAR 2018|XHUMADEL-ULA 1439|REVISTË MUJORE, FETARE, SHKENCORE E KULTURORE 4 Editorial 5 Komentimi i kaptinës – “El-Kalem” (6) 9 Mënyrat e uljes: teverruk-u dhe iftirash-i 13 Bashkërenditja e së përhershmes me të ndryshueshmen 17 Rrugët më të mira për forcimin e raporteve në shoqëri (1) 20 “Më ka marrë malli për...

DITURIA ISLAME 325-326

DITURIA ISLAME NUMËR 325-326 |VITI 31|NËNTOR/DHJETOR 2017| Rebiul-Evvel / Rebiul-Ahir 1439|REVISTË MUJORE, FETARE, SHKENCORE E KULTURORE 2 Urimi i Myftiut Tërnava me rastin e Muajit të Mevludit 4 Editorial 5 Mejtepet institucione që i paraprinë hapjes së medreseve dhe shkollave të tjera të kohës 7 Literatura islame e shkruar te ne 10 Komentimi i...

DITURIA ISLAME 323

DITURIA ISLAME NUMËR 323 |VITI 31|SHTATOR 2017|DHUL-KA’DE/DHUL-HIXHE 1438|REVISTË MUJORE, FETARE, SHKENCORE E KULTURORE| 4 Editorial 5 Urimi i zëvendëskryetarit të Kryesisë 5 së BIRK-ut, Reshat ef. Mexhiti me rastin e festës së Kurban-Bajramit 6 Kurban-Bajrami manifestim i devotshmërisë së besimtarit 10 Hytbeja me rastin e Kurban-Bajramit – 2017 12 Komentimi i kaptinës “El-Kalem”–(3) 15 Fortësia e besimtarit...

DITURIA ISLAME 321-322

DITURIA ISLAME NUMËR 321-322 |VITI 31|KORRIK - GUSHT 2017|SHEVVAL 1438|REVISTË MUJORE, FETARE, SHKENCORE E KULTURORE| 5 Komentimi i kaptinës “El Kalem” 8 Rënia në sexhde së pari me gjunjë, pastaj me duar 12 Kultura e veshjes 15 Edukata gjatë ushqimit 18 Dhuro nga ajo që e do! 21 Gratë po gjejnë vendin e tyre për...

DITURIA ISLAME 320

DITURIA ISLAME NUMËR 320 |VITI 31|qershor 2017|Ramazan 1438|REVISTË MUJORE, FETARE, SHKENCORE E KULTURORE|   2 Urimi i Myftiut të Kosovës, Naim ef. Tërnava, me rastin e festës së Fitër Bajramit 4 Editoriali 5 Hytbeja e Myftiut të Kosovës, Naim ef. Tërnava, me rastin e festës së Fitër Bajramit 7 Uniteti i myslimanëve obligim fetar dhe...

DITURIA ISLAME 319

DITURIA ISLAME NUMËR 319 |VITI 30|MAJ 2017|SHABAN 1438|REVISTË MUJORE, FETARE, SHKENCORE E KULTURORE| 4 Editorial 5 Urimi i myftiut Tërnava 6 Vizita e myftiut Tërnava në EBA 8 Fjala përshëndetëse e myftiut Tërnava, në hapje të konferencës 11 Fjala përshëndetëse e drejtorit të Medresesë “Alaudin” mr. Jakup Çunaku 13 Komentimi i kaptinës “Et Tur” (7) 16...

DITURIA ISLAME 318

DITURIA ISLAME NUMËR 318 |VITI 30|PRILL 2017|REXHEB 1438|REVISTË MUJORE, FETARE, SHKENCORE E KULTURORE| 4 Editoriali 5 Personaliteti i Muhamedit a.s. 9 Komentimi i kaptinës “Et Tur” (6) 13 Ngritja nga rukuja (2) 15 Përse ta studiojmë Imam Ebu Hanifen dhe Imam Maturidiun 18 Kontradiktë (hilaf) apo divergjencë (ihtilaf) 20 Vdekja e dijetarëve bëhet shkak i zhdukjes...

DITURIA ISLAME 317

DITURIA ISLAME NUMËR 317 | VITI 30|MARS 2017|XHUMADEL-UHRA 1438|REVISTË MUJORE, FETARE, SHKENCORE E KULTURORE|   4 Editoriali 5 Vizita e Sekretarit të Përgjithshëm të Ligës së Botës Islame, Muhamed bin Abdulkerim al Isa 14 Bashkësia Islame është e angazhuar fuqishëm që në shtetin tonë të krijohet ambient i sigurt për të gjithë 17 “Trendet...

DITURIA ISLAME 316

ISLAME NUMËR 316 | VITI 30 | SHKURT 2017|XHUMADEL-ULA 1438|REVISTË MUJORE, FETARE, SHKENCORE E KULTURORE|   4 Editoriali 5 “Drita Islame” vazhdimësi e revistave “Zani i Naltë” dhe “Kultura Islame”, 7 Komentimi i kaptinës “Et-Tur” – (4) 12 Urrehet ngritja nga rukuja para imamit 15 Ehlu suneti dhe xhemati 18 Mundësitë e kërkimit të hadithit në...

DITURIA ISLAME 315

DITURIA ISLAME NUMËR 315 |VITI 30|JANAR 2017|REBIUL-AHIR 1438|REVISTË MUJORE, FETARE, SHKENCORE E KULTURORE| 4 Editoriali 5 Komentimi i kaptinës “Et-Tur” – (3) 8 Ai që e arrin imamin në ruku, e arrin rekatin 11 Sfidat rreth identitetit të imamit 14 Mundësitë e kërkimit të hadithit në internet (1) 17 Çfarë thotë Kurani për gratë? (2)...

DITURIA ISLAME 314

DITURIA ISLAME NUMËR 314 | VITI 30 | DHJETOR 2016 | REBIUL-EVVEL 1438|REVISTË MUJORE, FETARE, SHKENCORE E KULTURORE| 4 Editoriali 5 Komentimi i kaptinës “Et-Tur” – (2) 9 Argumentet për madhërimin në ruku (2) 11 Përse kundër mevludit? 14 Zoti është drita e qiejve dhe e tokës 16 Çfarë thotë Kurani për gratë? (1) 19 “Hilfu’l...

DITURIA ISLAME 313

DITURIA ISLAME NUMËR 313 | VITI 30 | NËNTOR 2016| SAFER 1438|REVISTË MUJORE, FETARE, SHKENCORE E KULTURORE|   4 Editoriali 5 Përvjetori i revistës “Dituria Islame” 13 “Zani i Naltë” një projekt gjithëkombëtar 15 Komentimi i kaptinës “Et-Tur” 18 Mysliman i kompletuar dhe muhaxhir i përjetshëm (2) 21 Çfarë duhet thënë në ruku? 24 Muhamedi a.s. edukator...

DITURIA ISLAME 312

DITURIA ISLAME NUMËR 312 |VITI 30 | TETOR 2016 | MUHARREM 1438| REVISTË MUJORE, FETARE, SHKENCORE E KULTURORE| 4 Editorial 5 Fjalimi i Myftiut Tërnava në samitin e Evro–Azisë 6 Urimi i zëvendëskryetarit të Kryesisë së BIRK –ut Reshat ef. Mexhiti me rastin e festës së Kurban Bajramit 7 Hytbeja e Kryeimamit të...

DITURIA ISLAME 311

DITURIA ISLAME NUMËR 311 |VITI 30| SHTATOR 2016| DHUL-HIXHXHE 1437| REVISTË MUJORE, FETARE, SHKENCORE E KULTURORE 4 Editoriali 5 Komentimi i kaptinës “El-Xhumua” - (3) 8 Kafshët e prera (2) 11 Gjatë qëndrimit në këmbë të shikohet vendi ku bën sexhde 15 Disa konstatime në përkthimet e para të Kuranit në gjuhën shqipe (2) 17...

DITURIA ISLAME 310

DITURIA ISLAME NUMËR 310 | VITI 30 | KORRIK-GUSHT 2016 | DHUL-KA’DE 1437| REVISTË MUJORE, FETARE, SHKENCORE E KULTURORE 4 Editorial 5 Komentimi i kaptinës “El Xhumua” - (2) 9 Kafshët e prera (1) 13 Leximi i imamit konsiderohet lexim për xhematin (2) 17 Arafati – Muzdelifeja - Mina 20 Thënia e njerëzve “Inshallah më...

DITURIA ISLAME 309

DITURIA ISLAME NUMËR 309 |VITI 30| QERSHOR 2016| SHEVAL 1437| REVISTË MUJORE, FETARE, SHKENCORE E KULTURORE 4 Editoriali 5 Urimi i Myftiut të Kosovës, Naim ef. Tërnava, me rastin e festës së Bajramit të Madh 6 Hytbeja e Myftiut, Naim ef. Tërnava me rastin festes së Fitër Bajramit! 9 Komentimi i kaptinës “El Xhumua” 13...

DITURIA ISLAME 308

DITURIA ISLAME NUMËR 308 | VITI 30| MAJ 2016| RAMAZAN 1437| REVISTË MUJORE, FETARE, SHKENCORE E KULTURORE 5 “Edh-Dharijat” – (11) 9 Metodat profetike në edukimin e fëmijëve (2) 12 Leximi i Kuranit nga imami, sipas gjendjes së namazfalësve 15 Flet myftiu i Kosovës, Naim ef. Tërnava 19 Vlera e muajit Ramazan dhe të...