Të jetosh dhe të vdesësh në islam – Abdulkadir Al-Murabit

Autor:           Abdulkadir Al-Murabit
Titulli:           Të jetosh dhe të vdesësh në islam
Përktheu:      Edvin Cami
Recensent:    Ervin Hatibi
Formati:        A6
Faqe:            30
Botues:         Projekti Islamik i Mirësisë
Viti:              1999
Vendi:           Tiranë, Shqipëri

Johann Wolfgang von Goethe (1748-1832) është, pa dyshim, poeti dhe mendimtari më i njohur i Klasikës Gjermane. Si student i gjermanistikës, interesi im i veçantë për letërsinë gjermane në përgjithësi dhe Gëten në veçanti u bë shkak që të njihem me këtë botim interesant të Institutit Islamik të Vajmarit.
Megjithëse përfundimet në të cilat arrin autori i këtij libri, jo pa të drejtë, mund të shihen nga shumëkush me skepticizëm, nuk mbetet asnjë shteg për të dyshuar rreth qëndrimit shumë pozitiv të poetit të madh gjerman ndaj Islamit.

Loader Loading...
EAD Logo Taking too long?
Reload Reload document
| Open Open in new tab

Shkarko [285.59 KB]

 

Artikulli paraprakJeta dhe vdekja – Muhammed el-Muteveli Sharaviu
Artikulli tjetërPretendimi i rregullimit – Abdulkerim ibn Salih el-Humejd