BallinaArsim dhe edukim

Arsim dhe edukim

Edukata Islame (Pjesa e parë) – Elton Harxhi

Titulli:            Edukata Islame (Pjesa e parë) Autor:            Elton Harxhi Recensent:     Eduart Thartori Lektor:           Eglantin Kurti Korrektoi:       Amine Harxhi Grafika:          Erzen Pashaj Pikturat:         Anisa Shkullaku Kuriozitetet:    Oriada Toli Botimi:         ...

Bisedë e Përditshme Shqipe, Angleze dhe Arabe – Fehim Xhafer Dragusha

Autor:      Fehim Xhafer Dragusha Titulli:      Bisedë e Përditshme Shqipe, Angleze dhe Arabe Lektorë dhe recensentë ne gjuhën angleze dhe arabe:                 Patricia Prescott - Australi                 Dr. Abu Al-Besher Ali Adam – Sudan      ...

Islami im (Shkalla e dytë) – Mr. Rejhan Neziri

Autor:         Mr. Rejhan Neziri Titulli:         Islami im (Shkalla e dytë) Formati:      8.5 x 11 Faqe:          42 Botues:       Xhamia "Hëna e re" Viti:            2012 Vendi:         Kreuzlingen, Zvicër Shkalla e dytë: Për fëmijë të moshës...

Islami im (Shkalla e parë) – Mr. Rejhan Neziri

Autor:         Mr. Rejhan Neziri Titulli:         Islami im (Shkalla e parë) Formati:      8.5 x 11 Faqe:          42 Botues:       Xhamia "Hëna e re" Viti:            2012 Vendi:         Kreuzlingen, Zvicër Shkalla e parë: për fëmijë të moshës...

Dituria Islame nr. 228-229

Autor:              Kryesia e Bashkësisë Islame të Kosovës Titulli:              Dituria Islame nr. 228-229 Kryeredaktor:   Mr. Rexhep Suma Lektor:             Isa Bajçinca Korrektor:         Skender Rashiti Formati:            7.87 x 10.69 Faqe:     ...

Rinia universitare dhe religjioni – Ali Pajaziti

Autor:               Ali Pajaziti Titulli:               Rinia universitare dhe religjioni Kryeredaktor:    Husamedin Abazi Recensent:        Prof. Dr. Zeki Arsllantyrk                          Mr. Rejhan Neziri Formati:            8.5...

Sorkadhja e vetmuar – Engin Nigar

Autor:       Engin Nigar Titulli:       Sorkadhja e vetmuar Formati:    9 x 9 Faqe:        26 Botues:     Privat Tregimet e mirësjelljes (2) SORKADHJA E VETMUAR Në një pyll të largët jetonte një sorkadhe. Rrinte e vetmuar, sepse nuk pëlqente asnjë shok apo shoqe. Njërën e kishte braktisur se ishte grykëse...

Loja – Engin Nigar

Autor:       Engin Nigar Titulli:       Loja Formati:    9 x 9 Faqe:        26 Botues:     Privat Tregimet e mirësjelljes (4) LOJA Një ditë, dikush trokiti në portën e luanit, mbretit të pyllit. Kur porta u hap, luani njohu tigrin, i cili i tha: - O mbret, në pyll po... ndodhin gjë......

Lepurushi guximtar – Engin Nigar

Autor:       Engin Nigar Titulli:       Lepurushi guximtar Formati:    9 x 9 Faqe:        26 Botues:     Privat Tregimet e mirësjelljes (1) LEPURUSHI GUXIMTAR Në një vend shumë të largët ndodhej një pyll. Ndryshimi i vetëm i këtij pylli nga pyjet e tjerë ishte se, këtë pyll e drejtonte një mbret...

Gjirafa dhe Elefanti – Engin Nigar

Autor:        Engin Nigar Titulli:        Gjirafa dhe Elefanti Formati:     9 x 9 Faqe:         26 Botues:      Privat Tregimet e mirësjelljes (3) XHIRAFA DHE ELEFANTI Në një pyll të madh jetonin një xhirafë dhe një elefant. Ata ishin shokë të ngushtë, prandaj dhe i kishin zili. Një...

Edukata fetare e morale – Haki Sharofi

Autor:           Haki Sharofi Titulli:           Edukata fetare e morale Përgatitën:    Nexhat Ibrahimi                      Miftar Ajdini Recensent:    Muhidin Ahmeti Formati:        8.5 x 11 Faqe:            129 Botues:         Logos-A Viti:   ...

Kujtime të paharrueshme (nga fëmijët e epokës së lumturisë) – Harun Kërkëll

Autor:               Harun Kërkëll Titulli:               Kujtime të paharrueshme (nga fëmijët e epokës së lumturisë) Përktheu:          Fatmir Sulaj Redaktor:          Zija Vukaj Kryeredaktor:    Alban Kali Formati:            5.4 x 7.9 Faqe:     ...

Tregime Islame – Ilaz & Merjem Salihi

Autor:       Ilaz & Merjem Salihi Titulli:       Tregime Islame Formati:    8.5 x 11 Faqe:        109 Botues:     Islamieshtedrit.com Përmbledhje tregimesh Islame

Çdo gjë flet me ne – Osman Nuri Topbash

Autor:         Osman Nuri Topbash Titulli:         Çdo gjë flet me ne Përktheu:    Luan Afmataj Redaktor:    Alban Kali Formati:      8.5 x 11 Faqe:          132 Botues:       Progresi Botime Kjo vepër e përgatitur për fëmijët tanë, të cilët i kemi si dritën e syve,...

Si shkruhet vepra shkencore – Mid’hat Shamiq

Autor:            Mid'hat Shamiq Titulli:            Si shkruhet vepra shkencore Përktheu:       Nexhat Ibrahimi Recensent:     Husamedin Abazi Formati:         8.5 x 11 Faqe:             338 Botues:          Logos-A Viti:               2005 Vendi:   ...

Ibn Rushdi dhe filozofia e tij e arsimit – Numan Aruc

Autor:           Numan Aruc Titulli:           Ibn Rushdi dhe filozofia e tij e arsimit Përktheu:      Logos-A Recensent:    Husamedin Abazi Formati:        8.5 x 11 Faqe:            290 Botues:         Logos-A Viti:              2006 Vendi:   ...

40 Hadithe për fëmijë – Prof. Dr. M. Jashar Kandemir

Autor:            Prof. Dr. M. Jashar Kandemir Titulli:            40 Hadithe për fëmijë Përktheu:       Fatmir Sulaj Recensent:     Alban Kali R. gjuhësor:   Dr. Irida Hoti Formati:         8.5 x 11 Faqe:             107 Botues:          Progresi Botime Viti: ...

Historia e popullit shqiptar – Akademia shqiptare e shkencave

Autor:      Akademia Shqiptare e Shkencave Titulli:      Historia shqiptare Formati:   8.5 x 11 Faqe:       435 Botues:    Sh.B. Toena Botimi:     I parë Viti:         2002 Vendi:      Tiranë Ne vitin 1959 u botua ne Tirane vellimi i pare i Historise se Shqiperise, i cili, se bashku me vellimin...

Dituria Islame nr. 236

Autor:               Kryesia e Bashkësisë Islame të Kosovës Titulli:               Dituria Islame nr. 236 Kryeredaktor:    Mr. Rexhep Suma Lektor:              Isa Bajçinca Korrektor:          Skender Rashiti Formati:             7.87 x 10.69 Faqe: ...

Dituria Islame nr. 235

Autor:              Kryesia e Bashkësisë Islame të Kosovës Titulli:              Dituria Islame nr. 235 Kryeredaktor:   Mr. Rexhep Suma Lektor:             Isa Bajçinca Korrektor:         Skender Rashiti Formati:            7.87 x 10.69 Faqe:       ...

Dituria Islame nr. 234

Autor:               Kryesia e Bashkësisë Islame të Kosovës Titulli:               Dituria Islame nr. 234 Kryeredaktor:    Mr. Rexhep Suma Lektor:              Isa Bajçinca Korrektor:          Skender Rashiti Formati:             7.87 x 10.69 Faqe: ...

Dituria Islame nr. 233

Autor:               Kryesia e Bashkësisë Islame të Kosovës Titulli:               Dituria Islame nr. 233 Kryeredaktor:    Mr. Rexhep Suma Lektor:              Isa Bajçinca Korrektor:         Skender Rashiti Formati:            7.87 x 10.69 Faqe:   ...

Dituria Islame nr. 232

Autor:               Kryesia e Bashkësisë Islame të Kosovës Titulli:               Dituria Islame nr. 232 Kryeredaktor:    Mr. Rexhep Suma Lektor:              Isa Bajçinca Korrektor:         Skender Rashiti Formati:            7.87 x 10.69 Faqe:   ...

Dituria Islame nr. 231

Autor:            Kryesia e Bashkësisë Islame të Kosovës Titulli:            Dituria Islame nr. 231 Kryeredaktor: Mr. Rexhep Suma Lektor:           Isa Bajçinca Korrektor:       Skender Rashiti Formati:          7.87 x 10.69 Faqe:              64 Botues:   ...

Dituria Islame nr. 230

Autor:              Kryesia e Bashkësisë Islame të Kosovës Titulli:              Dituria Islame nr. 230 Kryeredaktor:   Mr. Rexhep Suma Lektor:            Isa Bajçinca Korrektor:        Skender Rashiti Formati:           7.87 x 10.69 Faqe:           ...