BallinaBOTUESITProgresi Botime

Progresi Botime

Feja ime e bukur 1 – Dr. Rexhep Ozdirek

Autor:                           Dr. Rexhep Ozdirek Titulli:                           Feja ime e bukur 1 Përkthimi & Përgatitja:   Alban Kali                          ...

Personaliteti shembullor – Dr. Omer Çelik

Autor:         Dr. Omer Çelik Titulli:         Personaliteti shembullor Përktheu:    Dr. Mithat Hoxha Formati:      8.5 x 11 Faqe:          534 Botues:       Progresi Botime Viti:            2010 Vendi:         Shkodër, Shqipëri “Personaliteti shembullor…” Ne jemi të ngarkuar t’i ngulisim në mendje...

Rrobat e vogla 2 – Hale Gyrgyl Xhanat

Autor:       Hale Gyrgyl Xhanat Titulli:       Rrobat e vogla 2 Formati:    8.5 x 8.5 Faqe:        18 Botues:     Progresi Botime Tregime për fëmijë (2) Rrobat e vogla Bujari ishte rritur. Rrobat i binin të vogla. Nëna e tij ua dhuronte këto rroba shoqatave bamirëse. Bujarit nuk i pëlqente kjo...

Qengji i zi 10 – Hale Gyrgyl Xhanat

Autor:       Hale Gyrgyl Xhanat Titulli:       Qengji i zi 10 Formati:    8.5 x 8.5 Faqe:        18 Botues:     Progresi Botime Tregime për fëmijë (10) Qengji i zi Familja e dërgoi Bujarin që të kalonte pushimet verore, në fshat pranë gjyshërve. Se Bujari, veç të tjerave, ishte bërë burim gëzimi...

Më fal, mësues 7 – Hale Gyrgyl Xhanat

Autor:       Hale Gyrgyl Xhanat Titulli:       Më fal, mësues 7 Formati:    8.5 x 8.5 Faqe:        18 Botues:     Progresi Botime Tregime për fëmijë (7) Më fal, mësuses! Bujari ishte mërzitur, se i duhej çdo mëngjes të shkonte në shkollë, kur stina e dimrit dhe bora që binte herë pas...

Mbreti i yjeve 9 – Hale Gyrgyl Xhanat

Autor:       Hale Gyrgyl Xhanat Titulli:       Mbreti i yjeve 9 Formati:    8.5 x 8.5 Faqe:        18 Botues:     Progresi Botime Tregime për fëmijë (9) Mbreti i yjeve Kishte ardhur vera. Çdo vend ishte zbukuruar me lule. Ardhja e një stine të bukur po i ftonte njerëzit për të qëndruar...

Koteci i pulave 3 – Hale Gyrgyl Xhanat

Autor:       Hale Gyrgyl Xhanat Titulli:       Koteci i pulave 3 Formati:    8.5 x 8.5 Faqe:        18 Botues:     Progresi Botime Tregime për fëmijë (3) Koteci i pulave Ishte një fundjavë e bukur. Dielli shkëlqente. Bujari bashkë me familjen e tij po qëndronte në bahçen e bukur të shtëpisë. Bujari...

Këmba e thyer 4 – Hale Gyrgyl Xhanat

Autor:       Hale Gyrgyl Xhanat Titulli:       Këmba e thyer 4 Formati:    8.5 x 8.5 Faqe:        18 Botues:     Progresi Botime Tregime për fëmijë (4) Këmba e thyer Bujarit i pëlqente shumë të luante top me shokët në oborrin e shkollës. Një ditë po luanin dhe topi, papritur, kaloi matanë...

Kaikja prej dërrase 5 – Hale Gyrgyl Xhanat

Autor:       Hale Gyrgyl Xhanat Titulli:       Kaikja prej dërrase 5 Formati:    8.5 x 8.5 Faqe:        18 Botues:     Progresi Botime Tregime për fëmijë (5) Kaikja prej dërrase Kishte ardhur pranvera dhe i tërë vendi ishte mbuluar me gjelbërim. Dielli kishte filluar të ngrohte me dashuri çdo ditë. Pemët po bënin gati...

Fotografia e gjyshit 8 – Hale Gyrgyl Xhanat

Autor:       Hale Gyrgyl Xhanat Titulli:       Fotografia e gjyshit 8 Formati:    8.5 x 8.5 Faqe:        18 Botues:     Progresi Botime Tregime për fëmijë (8) Fotografia e gjyshit Bujari ishte në shtëpi. Për shkak se u mërzit, po ecte kot nëpër korridor. Nëna nuk i jepte leje për të dalë...

Dëshira për të lexuar 6 – Hale Gyrgyl Xhanat

Autor:       Hale Gyrgyl Xhanat Titulli:       Dëshira për të lexuar 6 Formati:    8.5 x 8.5 Faqe:        18 Botues:     Progresi Botime Tregime për fëmijë (6) Dëshira për të lexuar Kur Bujari nuk ishte në shkollë, në përgjithësi e kalonte kohën duke parë televizor. Veçanërisht në orën kur kishte filma vizatimorë, ai...

Bujana 1 – Hale Gyrgyl Xhanat

Autor:       Hale Gyrgyl Xhanat Titulli:       Bujana 1 Formati:    8.5 x 11 Faqe:        18 Botues:     Progresi Botime Tregime për fëmijë Nëna e Bujarit do të lindte një fëmijë. Kur Bujari u kthye nga shkolla, prindërit ia dhanë këtë lajm të gëzueshëm. Bujari i pyeti: -A do të vijë...

Personaliteti i muslimanit sipas Profetit a.s – Harun Kërkëll, Mahmut Sami Kanbash

Autor:         Harun Kërkëll, Mahmut Sami Kanbash Titulli:         Personaliteti i muslimanit sipas Profetit a.s Përktheu:    Evans Drishti Redaktor:    Alban Kali Formati:      6 x 6 Faqe:          82 Botues:       Progresi Botime Vendi:         Shkodër, Shqipëri Sa lumturi e madhe është të jesh...

Kujtime të paharrueshme (nga fëmijët e epokës së lumturisë) – Harun Kërkëll

Autor:               Harun Kërkëll Titulli:               Kujtime të paharrueshme (nga fëmijët e epokës së lumturisë) Përktheu:          Fatmir Sulaj Redaktor:          Zija Vukaj Kryeredaktor:    Alban Kali Formati:            5.4 x 7.9 Faqe:     ...

Mësime nga tregimet I – Ismail Ozxhan

Autor:             Ismail Ozxhan Titulli:             Mësime nga tregimet I Përktheu:        Fatmir Sulaj Recensent:      Zija Vukaj Kryeredaktor:  Alban Kali Formati:          8.5 x 11 Faqe:              106 Botues:           Progresi Botime Viti:   ...

Botëkuptimi Islam – Kadir Misirogllu

Autor:         Kadir Misirogllu Titulli:         Botëkuptimi Islam Përktheu:    Mithat Hoxha Formati:      8.5 x 11 Faqe:          464 Botues:       Progresi Botime Viti:            2008 Vendi:         Stamboll, Turqi Qysh në fillim të herës, veçanërisht në mendimin mistik islam, ka...

Çdo gjë flet me ne – Osman Nuri Topbash

Autor:         Osman Nuri Topbash Titulli:         Çdo gjë flet me ne Përktheu:    Luan Afmataj Redaktor:    Alban Kali Formati:      8.5 x 11 Faqe:          132 Botues:       Progresi Botime Kjo vepër e përgatitur për fëmijët tanë, të cilët i kemi si dritën e syve,...

Morali i bukur i pejgamberit a.s. (tregime) – Mahmut Sami Kanbash

Autor:         Mahmut Sami Kanbash Titulli:         Morali i bukur i pejgamberit a.s. (tregime) Përktheu:    Progresi Botime Redaktor:    Xhahid Bushati                    Zija Vukaj Formati:      8.5 x 11 Faqe:          74 Botues:       Progresi Botime Fëmija i bekuar Thatësira...

Vargu i profetëve – Pjesa 2 – Osman Nuri Topbash

Autor:           Osman Nuri Topbash Titulli:           Vargu i profetëve Pjesa 2 Përktheu:      Ilir Hoxha Recensent:    Alban Kali Formati:        6.5 x 9.5 Faqe:            342 Botues:         Progresi Botime Viti:              2016 Vendi:   ...

Vargu i profetëve – Pjesa 1 – Osman Nuri Topbash

Autor:          Osman Nuri Topbash Titulli:          Vargu i profetëve Pjesa 1 Përktheu:     Ilir Hoxha Recensent:   Alban Kali Formati:       6.5 x 9.5 Faqe:           336 Botues:        Progresi Botime Viti:             2016 Vendi:          Shkodër Përveç një...

Vakëfi – Dhurimi dhe shërbimi – Osman Nuri Topbash

Autor:         Osman Nuri Topbash Titulli:         Vakëfi - Dhurimi dhe shërbimi Përktheu:    Mithat Hoxha Formati:      6 x 8.3 Faqe:          294 Botues:       Progresi Botime Vakfi është institucionalizimi me qëllim për t’u dhënë vazhdimësi dhurimit, ndihmës dhe mirëbërësisë si shfaqje të mëshirës, dhembshurisë...

Udhëtimi drejt Zotit nga besimi në mirësi – Osman Nuri Topbash

Autor:           Osman Nuri Topbash Titulli:           Udhëtimi drejt Zotit nga besimi në mirësi Përktheu:      Ilir Hoxha Recensent:    Alban Kali Formati:        4.4 x 7.3 Faqe:            144 Botues:         Progresi Botime Viti:             ...

Tesavuffi ose mistika islame nga besimi në mirësi – Osman Nuri Topbash

Autor:         Osman Nuri Topbash Titulli:         Tesavuffi ose mistika islame nga besimi në mirësi Përktheu:    Mithat Hoxha Formati:      6.5 x 9.5 Faqe:          474 Botues:       Progresi Botime Viti:            2012 Vendi:         Shkodër Nuk ka dyshim se tasavvufi...

Si edukonte Ai s.a.v.s – Osman Nuri Topbash

Autor:          Osman Nuri Topbash Titulli:          Si edukonte Ai s.a.v.s Përktheu:     Luan Ahmeti Recensent:   Alban Kali Formati:       4.3 x 8.1 Faqe:           82 Botues:        Progresi Botime Viti:             2015 Vendi:          Stamboll I Nderuari i...

Shqetësimi për brezat – Osman Nuri Topbash

Autor:            Osman Nuri Topbash Titulli:            Shqetësimi për brezat Përktheu:       Ilir Hoxha Recensent:     Alban Kali Formati:         4.4 x 7.3 Faqe:             92 Botues:          Progresi Botime Viti:               2015 Vendi: ...

Shoqëri e epokës së lumturisë – Osman Nuri Topbash

Autor:            Osman Nuri Topbash Titulli:            Shoqëri e epokës së lumturisë Përktheu:       Evans Drishti Recensent:     Irida Hoti Formati:         4.5 x 7.3 Faqe:             168 Botues:          Progresi Botime Viti:           ...

Shërbimi (shkalla më e lartë e përsosjes) – Osman Nuri Topbash

Autor:           Osman Nuri Topbash Titulli:           Shërbimi (shkalla më e lartë e përsosjes) Përktheu:      Ilir Hoxha Recensent:    Alban Kali Formati:        4.3 x 7.1 Faqe:            200 Botues:         Progresi Botime Viti:             ...

Rrugëtimi i shpirtit – Osman Nuri Topbash

Autor:           Osman Nuri Topbash Titulli:           Rrugëtimi i shpirtit Përktheu:      Ilir Hoxha Recensent:    Alban Kali Formati:        5.4 x 7.9 Faqe:            198 Botues:         Progresi Botime Viti:              2012 Vendi:       ...

Qytetërimi i virtyteve – Osman Nuri Topbash

Autor:        Osman Nuri Topbash Titulli:        Qytetërimi i virtyteve Përktheu:   Fatmir SULAJ Redaktor:   Shpëtim KELMENDI Formati:     6.4 x 9.3 Faqe:         582 Botues:      Progresi Botime Viti:           2010 Vendi:        Shkodër Njeriu, për të cilin çfarë ka në tokë dhe qiell është...

Pika eliksiri – Osman Nuri Topbash

Autor:       Osman Nuri Topbash Titulli:       Pika eliksiri Formati:    6.2 x 8.5 Faqe:        252 Botues:     Progresi Botime Viti:          2007 Vendi:       Stamboll Profeti Muhamed (a.s.) ka thënë: “Nuk ka dyshim se dijetarët e fesë janë trashëgimtarët e profetëve, të cilët nuk kanë lënë pas...

Personaliteti shembullor i Muhammedit alejhis-selam – Osman Nuri Topbash

Autor:            Osman Nuri Topbash Titulli:            Personaliteti shembullor i Muhammedit alejhis-selam Përktheu:       Nasir Rexhepi Recensent:     Islam Dizdari Formati:         5.4 x 7.9 Faqe:             184 Botues:          Progresi Botime Viti:           ...

Osmanët – Osman Nuri Topbash

Autor:      Osman Nuri Topbash Titulli:      Osmanët Formati:   6.7 x 9.5 Faqe:       586 Botues:    Progresi Botime Viti:         Shkurt, 2009 Vendi:      Stamboll “Atyre nga ju, të cilët besojnë dhe bëjnë punë të mira, Allahu u ka premtuar se, ashtu siç i pati bërë paraardhësit e tyre...

Një këshillë 1001 mësime – Osman Nuri Topbash

Autor:           Osman Nuri Topbash Titulli:           Një këshillë 1001 mësime Përktheu:      Albert Halili Recensent:    Alban Kali Formati:        5.4 x 7.9 Faqe:            206 Botues:         Progresi Botime Viti:              2014 Vendi:   ...

Nga morali shembullor i të dashurve të Allahut I – Osman Nuri Topbash

Autor:           Osman Nuri Topbash Titulli:           Nga morali shembullor i të dashurve të Allahut I Përktheu:      Ilir Hoxha Recensent:    Alban Kali Formati:        6 x 8.3 Faqe:            356 Botues:         Progresi Botime Viti:       ...

Muhamedi a.s. mëshirë për botët, Kur’ani mrekulli e përjetshme – Osman Nuri Topbash

Autor:           Osman Nuri Topbash Titulli:           Muhamedi a.s. mëshirë për botët, Kur'ani mrekulli e përjetshme Përktheu:      Albert Halili Redaktor:      Alban Kali Recensent:    Zija Vukaj Formati:        4.5 x 7.3 Faqe:            86 Botues:         Progresi Botime Viti: ...

Meditim rreth universit, njeriut dhe Kuranit – Osman Nuri Topbash

Autor:       Osman Nuri Topbash Titulli:       Meditim rreth universit, njeriut dhe Kuranit Formati:    4.3 x 7.1 Faqe:        230 Botues:     Progresi Botime Viti:          2010 Vendi:       Shkodër Zoti ia ka dhuruar tërësisht njeriut dhe pjesërisht xhinit, nga mesi i të gjithë krijesave,...

Islami feja e vërtetë – Osman Nuri Topbash

Autor:           Osman Nuri Topbash Titulli:           Islami feja e vërtetë Përktheu:      Ilir Hoxha Recensent:    Alban Kali, Zija Vukaj Formati:        6.0 x 8.5 Faqe:            238 Botues:         Progresi Botime Viti:             ...

Hz. Muhammed Mustafa, krenaria e gjithësisë – Osman Nuri Topbash

Autor:           Osman Nuri Topbash Titulli:           Hz. Muhammed Mustafa, krenaria e gjithësisë Përktheu:      Ermal Nurja Recensent:    Alban Kali, Zija Vukaj Formati:        4.4 x 7.3 Faqe:            132 Botues:         Progresi Botime Viti:           ...

Hazreti Muhammed mustafa (Vargu i profetëve) – Osman Nuri Topbash

Autor:         Osman Nuri Topbash Titulli:         Hazreti Muhammed mustafa (Vargu i profetëve) Përktheu:    Mithat Hoxha Formati:      5.9 x 8.3 Faqe:          448 Botues:       Progresi Botime Viti:            2005 Vendi:         Stamboll Ngaqë Drita Muhammediane është shkaku i të...

Haxhi ideal dhe umreja – Osman Nuri Topbash

Autor:        Osman Nuri Topbash Titulli:        Haxhi ideal dhe umreja Formati:     4.3 x 7.1 Faqe:         94 Botues:      Progresi Botime Viti:           2007 Vendi:        Stamboll Qenia njerëzore rrethohet nga nevoja materiale dhe shpirtërore që nuk kanë të mbaruar. Disa nga...

Frymëra mëshire – Osman Nuri Topbash

Autor:         Osman Nuri Topbash Titulli:         Frymëra mëshire Përktheu:    Mithat Hoxha Formati:      5.9 x 8.3 Faqe:          311 Botues:       Progresi Botime Viti:            2008 Vendi:         Stamboll Shkaku themelor i përpjekjes sonë për ta shprehur jetën shembullore e...

Fryma e fundit – Osman Nuri Topbash

Autor:           Osman Nuri Topbash Titulli:           Fryma e fundit Përktheu:      Evans Drishti Recensent:    Islam Dizdari Mr. Irida Hoti Formati:        6.2 x 8.5 Faqe:            328 Botues:         Progresi Botime Viti:              2003 Vendi:   ...

Arsyeja dhe filozofia në këndvështrimin islam – Osman Nuri Topbash

Autor:           Osman Nuri Topbash Titulli:           Arsyeja dhe filozofia në këndvështrimin islam Përktheu:      Albert Halili Recensent:    Alban Kali, Zija Vukaj Formati:        4.5 x 7.3 Faqe:            114 Botues:         Progresi Botime Viti:           ...

101 parime në shërbim – Osman Nuri Topbash

Autor:         Osman Nuri Topbash Titulli:         101 parime në shërbim Përktheu:    Ilir Hoxha Recensent:  Zija Vukaj Formati:      5.7 x 5.5 Faqe:          110 Botues:       Progresi Botime Viti:            2014 Vendi:         Shkodër Shejh Sadi këshillon me këto fjalë: “Nëse je i thatë e...

101 Hapa në edukim – Osman Nuri Topbash

Autor:           Osman Nuri Topbash Titulli:           101 Hapa në edukim Përktheu:      Artur Tagani Recensent:    Edlira Boriçi Formati:        5.6 x 5.4 Faqe:            110 Botues:         Progresi Botime Viti:              2011 Vendi:     ...

40 Hadithe për fëmijë – Prof. Dr. M. Jashar Kandemir

Autor:            Prof. Dr. M. Jashar Kandemir Titulli:            40 Hadithe për fëmijë Përktheu:       Fatmir Sulaj Recensent:     Alban Kali R. gjuhësor:   Dr. Irida Hoti Formati:         8.5 x 11 Faqe:             107 Botues:          Progresi Botime Viti: ...

Abëcëja e Kuranit – Progresi botime

Autor:         Progresi botime Titulli:         Abëcëja e Kuranit Përktheu:    Dr. Mithat Hoxha Formati:      8.5 x 11 Faqe:          32 Botues:       Progresi Botime Mëso shkronjat dhe leximin e Kuranit.

Ilmihali – Progresi Botime

Autor:        Progresi Botime Titulli:        Ilmihali Formati:     8.5 x 11 Faqe:         96 Botues:      Progresi Botime Kjo përmbledhje e rregullave dhe e mësimeve nga feja jonë ISLAME, do t’ia bëjë të mundur çdo fillestari mësimin e disa prej parimeve të “fesë islame” dhe veçanërisht,...

Pishtarja e ndershmërisë Merjemja – Adem Karatash

Autor:           Adem Karatash Titulli:           Pishtarja e ndershmërisë Merjemja Përktheu:      Msc. Ilir Rruga Recensent:    Edlira Boriqi, Roald A. Hysa Formati:        5.6 x 8.7 Faqe:            298 Botues:         Progresi sh.p.k. Libri që mbani në duar të...