Vargu i profetëve – Pjesa 1 – Osman Nuri Topbash

Autor:          Osman Nuri Topbash
Titulli:          Vargu i profetëve Pjesa 1
Përktheu:     Ilir Hoxha
Recensent:   Alban Kali
Formati:       6.5 x 9.5
Faqe:           336
Botues:        Progresi Botime
Viti:             2016
Vendi:          Shkodër

Përveç një sërë cilësish të larta me të cilat Allahu i Madhëruar i ka pajisur robërit e Tij, për t’i udhëzuar në rrugë të drejtë, Ai i ka ndihmuar ata edhe duke u dërguar herë pas here njerëz të veçantë, të ngarkuar me detyrën e udhërrëfyesit. Prej këtyre njerëzve të veçantë, disa prej tyre janë mbështetur me shpallje hyjnore dhe janë quajtur profetë. Këta përfaqësues të bekuar të Allahut, të cilët janë personalitete shembullorë për të gjithë njerëzimin, janë të ngarkuar me tri detyra:
a. Të mësojnë dhe kumtojnë shpalljet e Allahut.
b. Të pastrojnë dhe purifikojnë egot njerëzore.
c. T’u mësojnë njerëzve Librin dhe urtësinë.

Loader Loading...
EAD Logo Taking too long?
Reload Reload document
| Open Open in new tab

Shkarko

Artikulli paraprakVakëfi – Dhurimi dhe shërbimi – Osman Nuri Topbash
Artikulli tjetërVargu i profetëve – Pjesa 2 – Osman Nuri Topbash