Shqetësimi për brezat – Osman Nuri Topbash

Autor:            Osman Nuri Topbash
Titulli:            Shqetësimi për brezat
Përktheu:       Ilir Hoxha
Recensent:     Alban Kali
Formati:         4.4 x 7.3
Faqe:             92
Botues:          Progresi Botime
Viti:               2015
Vendi:            Shkodër

Midis njeriut dhe botës ekzistojnë ngjashmëri dhe lidhje të mëdha. Për rrjedhojë, thuhet se gjithësia është “alem-i kubra/makrokozmosi”, ndërsa njeriu, përfshi gjithçka të gjithësisë, është një kopje e vogël e saj, pra një “alem-i sugra/mikrokozmos”. Arsyeja e kësaj, është se bota është krijuar për sprovën e njeriut dhe se çdo gjë në gjithësi është vënë në shërbim të njeriut. Çdo gjë, me atë që të sjell ndërmend dhe të bën të meditosh, i tregon njeriut të vërtetën e vetes së tij. Për këtë arsye, kur shihet me syrin e zemrës, çdo cep i gjithësisë, madje siç shprehet Shejh Sadi, edhe një gjethe e vetme e një peme, shpreh divane të tëra.

Loader Loading...
EAD Logo Taking too long?
Reload Reload document
| Open Open in new tab

Shkarko

Artikulli paraprakShoqëri e epokës së lumturisë – Osman Nuri Topbash
Artikulli tjetërSi edukonte Ai s.a.v.s – Osman Nuri Topbash