Vakëfi – Dhurimi dhe shërbimi – Osman Nuri Topbash

Autor:         Osman Nuri Topbash
Titulli:         Vakëfi – Dhurimi dhe shërbimi
Përktheu:    Mithat Hoxha
Formati:      6 x 8.3
Faqe:          294
Botues:       Progresi Botime

Vakfi është institucionalizimi me qëllim për t’u dhënë vazhdimësi dhurimit, ndihmës dhe mirëbërësisë si shfaqje të mëshirës, dhembshurisë dhe dashurisë ndaj krijesave për hir të Krijuesit. Institucionalizimi në fjalë është kushtimi i një pasurie Allahut, domethënë heqja dorë nga pronësia mbi një pasuri duke siguruar që ajo të përdoret përjetësisht për një qëllim shpirtëror. Ky qëllim shpirtëror është, duke i trajtuar nevojtarët përkatës me dhembshuri dhe mëshirë, duke i ndihmuar ata, fitimi i pëlqimit të Zotit. Në esencë, sakrifikimi i pasurisë dhe, po të duhet, edhe i jetës në rrugën e Allahut (xh.xh.) si një kusht i përkryerjes së besimit, është një urdhër hyjnor që duhet ta zbatojë çdo besimtar.
Në Kur’an thuhet kështu: “Besimtarë të vërtetë janë vetëm ata që u besojnë Allahut dhe të Dërguarit dhe pastaj, pa rënë në dyshim, luftojnë me pasurinë dhe jetën e tyre në rrugën e Allahut! Ja, këta janë besnikët!” (el-Huxhurat, 15)

Loader Loading...
EAD Logo Taking too long?
Reload Reload document
| Open Open in new tab

Shkarko [5.15 MB]

Artikulli paraprakUdhëtimi drejt Zotit nga besimi në mirësi – Osman Nuri Topbash
Artikulli tjetërVargu i profetëve – Pjesa 1 – Osman Nuri Topbash