Si edukonte Ai s.a.v.s – Osman Nuri Topbash

Autor:          Osman Nuri Topbash
Titulli:          Si edukonte Ai s.a.v.s
Përktheu:     Luan Ahmeti
Recensent:   Alban Kali
Formati:       4.3 x 8.1
Faqe:           82
Botues:        Progresi Botime
Viti:             2015
Vendi:          Stamboll

I Nderuari i kësaj bote, Pejgamberi, ka thënë: “Mua më ka edukuar Zoti dhe zgjodhi për mua edukimin më të bukur.” (Xhamiu’s-Sagir, I,12.)
Dijetarët e Islamit shprehen se Pejgamberit, i kanë zbritur dy lloje shpalljesh (vahji):
1. Vahji metluv, domethënë shpallja e shkruar, e cila recitohet gjatë faljes së namazeve/Kurani i Shenjtë.
2. Vahji gajri metluv, domethënë shpallja e pashkruar; ku përfshihen të gjithë urdhrat, fjalët dhe rregullat e shpallura Pejgamberit, brenda sferës së mesazhit dhe profecisë së tij.

Loader Loading...
EAD Logo Taking too long?
Reload Reload document
| Open Open in new tab

Shkarko

Artikulli paraprakShqetësimi për brezat – Osman Nuri Topbash
Artikulli tjetërTesavuffi ose mistika islame nga besimi në mirësi – Osman Nuri Topbash