Pika eliksiri – Osman Nuri Topbash

Autor:       Osman Nuri Topbash
Titulli:       Pika eliksiri
Formati:    6.2 x 8.5
Faqe:        252
Botues:     Progresi Botime
Viti:          2007
Vendi:       Stamboll

Profeti Muhamed (a.s.) ka thënë:
“Nuk ka dyshim se dijetarët e fesë janë trashëgimtarët e profetëve, të cilët nuk kanë lënë pas tyre as dinar, as dërhem si pasuri, por diturinë dhe urtësinë. Ai që përfiton nga kjo dituri ka marrë një hise të madhe nga kjo jetë.” (Tirmidhi, Ebu Davud)
Imam Gazaliu ka thënë:
“Trashëgimtarët e vërtetë të profetëve janë dijetarët e diturive të fshehta (batini) dhe të dukshme (dhahir)”.

Loader Loading...
EAD Logo Taking too long?
Reload Reload document
| Open Open in new tab

Shkarko

Artikulli paraprakPersonaliteti shembullor i Muhammedit alejhis-selam – Osman Nuri Topbash
Artikulli tjetërQytetërimi i virtyteve – Osman Nuri Topbash