Qytetërimi i virtyteve – Osman Nuri Topbash

Autor:        Osman Nuri Topbash
Titulli:        Qytetërimi i virtyteve
Përktheu:   Fatmir SULAJ
Redaktor:   Shpëtim KELMENDI
Formati:     6.4 x 9.3
Faqe:         582
Botues:      Progresi Botime
Viti:           2010
Vendi:        Shkodër

Njeriu, për të cilin çfarë ka në tokë dhe qiell është nën urdhërin e tij, para së gjithash duhet të jetojë në përputhje ndaj mirëpritjes hyjnore. Kjo rrugë kalon nga një adhurim i mbushur me virtyt dhe fisnikëri. Thelbi i këtij adhurimi është “mekarim-i ahlak”, domethënë një moral i lavdëruar, i lartë dhe i stolisur me sjelljet më të bukura…
Po ashtu, edhe Pejgamberi jonë (s.a.v.s), duke thënë: “Unë nuk jam dërguar me ndonjë qëllim tjetër, përveç se për të plotësuar moralin e lartë” (Muvatta, Husnu’l-Hulk, 8), e tregoi urtësinë themelorë të
detyrës së tij dhe theksoi rëndësinë e moralit të bukur. Me të vërtetë, psre nga çdo aspekt, të gjitha gjendjet e Pejgamberit tonë (s.a.v.s) janë ekspozimi i shembujve të lartë të cilësive dhe të bukurive. Ashtu që Allahu e vërtetoi këtë realitet duke thënë: “(O i Dërguari im!) Me të vërtetë Ti je mbi një moral të lartë!”.

Loader Loading...
EAD Logo Taking too long?
Reload Reload document
| Open Open in new tab

Shkarko

Artikulli paraprakPika eliksiri – Osman Nuri Topbash
Artikulli tjetërRrugëtimi i shpirtit – Osman Nuri Topbash