Shërbimi (shkalla më e lartë e përsosjes) – Osman Nuri Topbash

Autor:           Osman Nuri Topbash
Titulli:           Shërbimi (shkalla më e lartë e përsosjes)
Përktheu:      Ilir Hoxha
Recensent:    Alban Kali
Formati:        4.3 x 7.1
Faqe:            200
Botues:         Progresi Botime
Viti:              2014
Vendi:           Shkodër

Mëshira është fryti i parë i besimit. Një zemër pa mëshirë e ka humbur cilësinë dhe ndjeshmërinë njerëzore dhe e ka çuar dëm ndërgjegjen. Fjala “bismilah”, e cila është fillimi i çdo pune të mirë dhe Fatihaja, që është surja e parë e Kuranit të Madhëruar, fillon me emrat “Rrahman” dhe “Rrahim”, që shprehin mëshirën dhe dhembshurinë e Allahut. Edhe jetët e pejgamberëve, të sahabëve dhe dijetarëve të nderuar janë të mbushura plot me ndodhi që shprehin mëshirë. Ndërsa një nga shfaqjet më të përsosura të mëshirës është
“dhurimi” prej të gjitha mirësive që zotërojmë, si pasuria, jeta, dija, urtësia, aftësia dhe koha.

Loader Loading...
EAD Logo Taking too long?
Reload Reload document
| Open Open in new tab

Shkarko

Artikulli paraprakRrugëtimi i shpirtit – Osman Nuri Topbash
Artikulli tjetërShoqëri e epokës së lumturisë – Osman Nuri Topbash