BallinaSociale dhe të përgjithshme

Sociale dhe të përgjithshme

Islamizimi i shkencave humane – Dr. Hajredin Hoxha

Autor:                Dr. Hajredin Hoxha Titulli:                Islamizimi i shkencave humane Përktheu:           Doc. Dr. Muhamed Mustafa Recensent:         Ajni Sinani Re. gjuhësore:    Mimoza Sinani Formati:             8.5 x 11 Faqe:     ...

Toleranca në Islam – Dr. Abdurrahman Shiha

Autor:           Dr. Abdurrahman Shiha Titulli:           Toleranca në Islam Përktheu:      EIRC & Rasim Haxha Recensent:    Llokman Hoxha Lektor:          Agim Abazi Formati:        A5 Faqe:            103 Botues:         IslamLand Gjatë shfletimit të këtij libri të...

Islami – ndikimi i tij në civilizim dhe merita e tij për njerëzimin – Ebu Hasen Nedeviu

Autor:                      Ebu Hasen Nedeviu Titulli:                      Islami - ndikimi i tij në civilizim dhe merita e tij për njerëzimin Përktheu:                 Bashkim Aliu Redaktor gjuhësor:    Arian...

Përse myslimanët kanë mbetur prapa e të tjerët kanë përparuar – Emir Shekib Arslan

Autor:             Emir Shekib Arslan Titulli:             Përse myslimanët kanë mbetur prapa e të tjerët kanë përparuar Përktheu:        Muhamed Iljaz Dolaku R. gjuhësor:    Mr. Mehdi Hyseni Formati:          A5 Faqe:              97 Botues:     ...

Monitorimi i Mediave te shkruara shqiptare dhe muslimanet – Roald A. Hysa

Autor:       Roald A. Hysa Titulli:       Monitorimi i Mediave te shkruara shqiptare dhe muslimanet Formati:    B5 Faqe:        149 Botues:     Xhamia e Kokonozit Viti:          2006 Vendi:       Tiranë, Shqipëri  Kohët e fundit është vënë re një shtim në rritje të interesit të shtypit të...

Prej dyshimit deri në besim – Dr. Mustafa Mahmudi

Autor:       Dr. Mustafa Mahmud  Titulli:       Prej dyshimit deri në besim Përktheu:  Nexhat Ibrahimi Formati:    A5 Faqe:        98 Botues:     Logos-A Dr. Mustafa Mahmud është i lindur në vitin 1921 në Egjipt. Shkollimin fillor dhe të mesëm e kreu në Tantë, atë universitar në Fakultetin e Mjekësisë në...

Porosia islame – Hasan el-Bena

Autor:       Hasan el-Bena Titulli:       Porosia islame Formati:    A5 Faqe:        48 Botues:     Privat A u përmbahen muslimanët urdhërave Kur’anorë? A u besojnë ata ligjshmërive Hyjnore të përmbledhura në Te dhe a luftojnë për zbatimin e këtyre ligjshmërive? A e kuptojnë ata objektivitetin e Kur’anit? A përfshihet...

Islami dhe politika – Dr. Jusuf Kardavi

Autor:         Dr. Jusuf Kardavi Titulli:         Islami dhe politika Përktheu:    Musli Vërbani Formati:      8 x 11 Faqe:          118 Botues:       Botues Privat Viti:            2002 Vendi:         Kaçanik Në veprën e përmendur të dr. Kardavit trajtohen një varg...

Muslimanja e se nesermes – Dr. Jusuf Kardavi

Autor:         Dr. Jusuf Kardavi Titulli:         Muslimanja e se nesermes Përktheu:    Bajram (Benjamin) Idrizi Formati:      A5 Faqe:          30 Botues:       Botim Privat  Pra, muslimanja për të patur lumturi dhe prosperitet në jetë si dhe për ta gjetur vendin dhe rolin e saj...

Roli i studentëve muslimanë në rindërtimin e botës islame – Mevdudi

Autor:       Mevdudi Titulli:       Roli i studentëve muslimanë në rindërtimin e botës islame Formati:    A5 Faqe:        21 Botues:     Logos-A Para se ta filloj ligjërimin përkatës, më lejoni që ta shpreh lumturinë time me faktin se, falë Mëshirës së All-llahut, nëpër kolegjet dhe nëpër universitetet e shteteve...

Rigjallërimi Islam – Rregulla dhe udhëzime – Muhammed el-Uthejmin

Autor:             Muhammed el-Uthejmin Titulli:             Rigjallërimi Islam - Rregulla dhe udhëzime Përktheu:        Justinian Topulli R. gjuhësor:    Leonard Xhemani Formati:          5.5 x 8.2 Faqe:              171 Botues:           Tradita   Botimi:     ...

Emancipimi i femrës dhe moda – Jusuf Zimeri

Autor:           Jusuf Zimeri Titulli:           Emancipimi i femrës dhe moda Recensent:    Mr. Taxhudin Bislimi Redaktor:      Prof. Shabi Sinani Formati:        5.8 x 8.3 Faqe:            64 Botues:         Shoqata e ulemave Viti:             ...

Sfida – Mahathir Mohamad

Autor:              Mahathir Mohamad Titulli:              Sfida Përktheu:         Brikena Qafa Osmani Kryeredaktor:   Husamedin Abazi Formati:           8.5 x 11 Faqe:               295 Botues:            Logos-A Viti:           ...

Gratë në Islam kundrejt grave në traditën judeo-krisitiane – Dr. Sherif Abdulazim

Autor:         Dr. Sherif Abdulazim Titulli:         Gratë në Islam kundrejt grave në traditën judeo-krisitiane Përktheu:    Edin Q. Lohja Formati:      8.5 x 11 Faqe:          99 Botues:       Conveying Islamic Message Society Viti:            Korrik, 1996 Vendi:         Shkodër,...

Sociologjia e Ibën Haldunit – Dr. Neshet Toku

Autor:               Dr. Neshet Toku Titulli:               Sociologjia e Ibën Haldunit Përktheu:          Dr. Ali Pajaziti Kryeredaktor:    Husamedin Abazi Formati:            8.5 x 11 Faqe:                181 Botues:       ...

Të vërtetat Islame – Dr. Mahmud Hamdi Zakzuk

Autor:                   Dr. Mahmud Hamdi Zakzuk Titulli:                   Të vërtetat Islame Përktheu:              Afrim Tahiri Redaktor teknik:    Halil Berisha Formati:                8.5 x 11 Faqe:       ...

Ese sociologjike – Ali Pajaziti

Autor:               Ali Pajaziti Titulli:               Ese sociologjike Recensent:        Dr. Etem Aziri & Dr. Hasan Jashari Kryeredaktor:    Husamedin Abazi Formati:            8.5 x 11 Faqe:                180 Botues:       ...

Kultura dhe qytetërimi – Jellmaz Ozakpenar

Autor:           Jellmaz Ozakpenar Titulli:           Kultura dhe qytetërimi (një teori mbi qytetërimin) Përktheu:      Mr. Ali Pajaziti Recensent:    Husamedin Abazi Formati:        8.5 x 11 Faqe:            172 Botues:         Logos-A Viti:              2003 Vendi: ...

Gratë shoqëria muslimane dhe islami – Lois Faruki

Autor:           Lois Faruki Titulli:           Gratë shoqëria muslimane dhe islami Përktheu:      Mimoza Sinani Recensent:    Ajni Sinani                      Nexhat Ibrahimi R. Gjuhësor:  Rexhep Zllatku Formati:        8.5 x 11 Faqe:            156 Botues: ...

Dialogu obligim hyjnor – Mr. Qani Nesimi

Autor:           Mr. Qani Nesimi Titulli:           Dialogu obligim hyjnor Recensent:    Husamedin Abazi Formati:        8.5 x 11 Faqe:            201 Botues:         Logos-A Viti:              2005 Vendi:           Shkup Në Gadishullin Ballkanik, jetojnë...

Alkimia e lumturisë – Muhammed el-Gazali

Autor:    Muhammed el-Gazali Titulli:    Alkimia e lumturisë Formati: 6.7 x 9.5 Faqe:     59 Dije se asgjë s’e ke më pranë se veten. Si mund të njohësh diçka tjetër pa e njohur veten tënde? Po të thuash “e njoh veten”, duke nënkuptuar formën tënde të jashtme, trupin, fytyrën, krahët e këmbët, dije se...

Islami dhe varfëria – Dr. Jusuf Kardavi

Autor:      Dr. Jusuf Kardavi Titulli:      Islami dhe varfëria Formati:   5.9 x 7.9 Faqe:       68 Këto faqe nuk janë të reja për rregullimin ekonomik në islam, sepse për këtë janë shkruar libra të tjerë më gjërësisht që i përmbajnë ligjet e islamit dhe këshillat e tij të veçanta...

Historia, shoqëria, tradita – Ali Bulac

Autor:              Ali Bulac Titulli:              Historia, shoqëria, tradita Përktheu:         Mr. Ali Pajaziti Formati:           8.5 x 11 Faqe:               319 Botues:            Logos-A  Viti:           ...

Vetëpërceptimet e qytetërimeve – Ahmet Davutogllu

Autor:          Ahmet Davutogllu Titulli:          Vetëpërceptimet e qytetërimeve Përktheu:     Mr. Ali Pajaziti Recensent:   Zekerija Ibrahimi Formati:       9.5 x 15 Faqe:           132 Botues:        Logos-A Viti:             2001 Vendi:          Shkup Retorika e globalizimit, e cila...