Islami: Fe, praktikë, kulturë dhe rend botëror – Ismail R. El-Faruki

Islami: Fe, praktikë, kulturë dhe rend botëror (Albanian) – Ismail R. El-Faruki

PËRKTHIMI NGA GJUHA ANGLEZE: Klodiana Smajlaj

Titulli origjinal: Islam: Religion, Practice, Culture & World Order | Ismail R. Al Faruqi

BOTUES Instituti Shqiptar i Mendimit dhe i Qytetërimit Islam

Faqe: 130

 

Përmbajtja
Fjalë hyrëse
Një biografi e shkurtër e Ismail Raxhi El-Farukit
Parathënie
Një paraqitje e përmbledhur e librit
PJESA I
Kapitulli 1 / Kush është mysliman?
Kapitulli 2 / Çfarë është një myslimani?
Kapitulli 3 / Pse është myslimani mysliman?
Kapitulli 4 / Që kur është mysliman një njeri?
PJESA II / MOMENTE TË JETËS FETARE TË MYSLIMANIT
Kapitulli 5 / Shehadeti – Pranimi i besimit
Kapitulli 6 / Salah – Namazi (Adhurimi, Lutja)
Kapitulli 7 / Zekati – Ndarja e Pasurisë
Kapitulli 8 / Savm – Agjërimi
Kapitulli 9 / Haxhi – Pelegrinazhi
Përmbajtja
PJESA III / KREMTIME TË TJERA ISLAME
Kapitulli 10 / Ditëlindja e Profetit
Kapitulli 11 / Hixhreti
Kapitulli 12 / Israja dhe Miraxhi
PJESA IV / FAMILJA MYSLIMANE
Kapitulli 13 / Gruaja
Kapitulli 14 / Martesa
Kapitulli 15 / Familja e zgjeruar
PJESA V / MYSLIMANI I PËRGJEGJSHËM
Kapitulli 16 / Lidhja me natyrën
Kapitulli 17 / Pasuria

PJESA VI / RENDI BOTËROR ISLAM
Kapitulli 18 / Vëllazërimi universal
Kapitulli 19 / Shteti Islam dhe Pax Islamica
PJESA VII / KULTURA DHE HISTORIA ISLAME
Kapitulli 20 / Kultura islame
Kapitulli 21 / Historia islame

Loader Loading...
EAD Logo Taking too long?
Reload Reload document
| Open Open in new tab

Shkarko [2.29 MB]

 

Artikulli paraprakCIVILIZIMI ISLAM RËNIA DHE RIPËRTËRITJA E TIJ – Abdulhamid Ahmed Ebu Sulejman
Artikulli tjetërRIVLERËSIMI I REFORMËS NË ARSIMIN E LARTË – Ziauddin Sardar & Jeremy Henzell –Thomas