Sociologjia e Ibën Haldunit – Dr. Neshet Toku

Autor:               Dr. Neshet Toku
Titulli:               Sociologjia e Ibën Haldunit
Përktheu:          Dr. Ali Pajaziti
Kryeredaktor:    Husamedin Abazi
Formati:            8.5 x 11
Faqe:                181
Botues:             Logos-A
Viti:                  2006
Vendi:               Shkup, Maqedoni veriore

Sido që sociologjia, si një shkencë që e ka për objekt studimi shoqërinë, është fryt i shekullit XIX, mund të thuhet lirisht se njerëzit, përgjatë tërë historisë, i kanë observuar shoqëritë në të cilat kanë jetuar dhe kanë gjeneruar mendime të ndryshme lidhur me to. Në të gjitha periudhat e historisë, epiqendër e feve, e mendimeve filozofike dhe politike ka qenë njeriu, gjegjësisht shoqëria. Edhe pse mund të thuhet se tema e debateve apo e diskutimeve të ndryshme mbetet e njëjtë, sociologjia i ka veçoritë e veta që na mundësojnë ta veçojmë nga pikëpamjet pararendëse lidhur me shoqërinë. Sikur të mos ekzistonte një dallim i tillë, s’do të kishte kurrfarë kuptimi.

Loader Loading...
EAD Logo Taking too long?
Reload Reload document
| Open Open in new tab

Shkarko

Artikulli paraprakNjë mesazh i vetëm – Dr. Naxhi el-Arfexh
Artikulli tjetërPersonaliteti shembullor – Dr. Omer Çelik