Refleksione – Dr. Hajredin Hoxha

Autor:             Dr. Hajredin Hoxha
Titulli:             Refleksione
Përktheu:        Dr. Sedat Islami
Recensent:      Ajni Sinani
R. gjuhësor:    Mimoza Sinani
Formati:          8.5 x 11
Faqe:              95
Botues:           Furkan ISM
Vendi:             Shkup, Maqedonia Veriore

Të dashur lexues!
Ky libër, në esencë, ngërthen një përmbledhje artikujsh dhe intervistash me tematika të ndryshme islame, kulturore dhe ideore, të zhvilluara dhe publikuara në disa gazeta dhe revista në Kuvajt, El Bahrejn dhe në Arabinë Saudite. Në to kam rrahur një mori çështjesh bashkëkohore dhe ato që merren si ‘tema të nxehta’ për kohën tonë, si: dialogu, globalizmi, terrorizmi, mesatarja, roli i Islamit në civilizimin botëror etj. Në këto punime është diskutuar edhe për vuajtjet e muslimanëve shqiptarë dhe boshnjakë në Shqipëri, Kosovë dhe Bosnjë gjatë kohës së luminizmit dhe kohës sonë moderne.

Loader Loading...
EAD Logo Taking too long?
Reload Reload document
| Open Open in new tab

Shkarko

Artikulli paraprakPakicat Islame në Evropën Perëndimore dhe Lindore – Dr. Hajredin Hoxha
Artikulli tjetërShejh Abdulfetah Kadi el-Ez’heriu – Dr. Hajredin Hoxha