Islami – ndikimi i tij në civilizim dhe merita e tij për njerëzimin – Ebu Hasen Nedeviu

Autor:                      Ebu Hasen Nedeviu
Titulli:                      Islami – ndikimi i tij në civilizim dhe merita e tij për njerëzimin
Përktheu:                 Bashkim Aliu
Redaktor gjuhësor:    Arian Koçi
Formati:                   A5
Faqe:                       99
Botues:                    Komiteti i bashkuar Saudit
Viti:                         2004
Vendi:                      Prishtinë

Tema “Islami dhe ndikimi i tij në civilizim” është temë aktuale dhe e gjallë, ajo nuk ka lidhje të fortë vetëm me pejgamberinë e Muhammedit a.s. dhe misionin e mësimet islame, por edhe me realitetin e jetës, aktualitetin e njerëzi-mit dhe ardhmërinë e tij, si dhe rolin e ummetit islam në ndërtimin e civilizimit dhe orientimin e tij. Kjo temë është më e denjë për një punë kolektive sesa individuale. Kjo temë, nga vetë natyra e saj, është internacionale njerëzore, shtrihet në disa sfera të gjera e të ndryshme.

Loader Loading...
EAD Logo Taking too long?
Reload Reload document
| Open Open in new tab

Shkarko

 

Artikulli paraprakThirrja dhe thirrësi – Ebu Hasen Nedeviu
Artikulli tjetërShenja në rrugë – Sejid Kutbi