BallinaEdukimThirrja islame

Thirrja islame

Urdhërimi për të mirë dhe ndalimi nga e keqja – Shejhul Islam Ahmed ibn Tejmijje

Autor:       Shejhul Islam Ahmed ibn Tejmijje Titulli:       Urdhërimi për të mirë dhe ndalimi nga e keqja Formati:    A5 Faqe:        124 Botues:     Mburoja.net Urdhërimi për të mirën dhe ndalimi prej të keqes është ajo me të cilën Allahu i dërgoi librat e shpallura, dhe me këtë...

Zgjimi Islam në Andaluzinë e sotme – Dr. Ali el Mansur el Kitani

Autor:         Dr. Ali el Mansur el Kitani Titulli:         Zgjimi Islam në Andaluzinë e sotme Përktheu:    Muhamed Jusufi                    Fitim Flugaj Recensent:  Ajni Sinani Formati:      A5 Faqe:          202 Botues:       Zëri ynë Viti:     ...

Thirrja dhe thirrësi – Ebu Hasen Nedeviu

Autor:                       Ebu Hasen Nedeviu Titulli:                       Thirrja dhe thirrësi Përktheu:                  Dr. Sedat Islami Recensent:                Almedin Ejupi Redaktor gjuhësor:   ...

A nuk është koha që të bëhesh musliman? – Dr. Abdurrahman Shiha

Autor:           Dr. Abdurrahman Shiha Titulli:           A nuk është koha që të bëhesh musliman? Përktheu:      Arben Ahmetaj Recensent:    Llokman Hoxha Lektor:          Agim Abazi Formati:        A5 Faqe:            42 Botues:         EIRC (Europian Islamic...

Pretendimi i rregullimit – Abdulkerim ibn Salih el-Humejd

Autor:         Abdulkerim ibn Salih el-Humejd Titulli:         Pretendimi i rregullimit Përktheu:    Abdurrahim Balla Formati:      A6 Faqe:          49 Botues:       Teuhidi.net Nё njё transmetim tё hadithit thuhet: “Tuba (pemë në Xhenet) ёshtё pёr tё huajt. I thanё: Kush janë tё huajt o i...

Arka Luftarake – Ahmet Deedat

Autor:         Ahmet Deedat Titulli:         Arka Luftarake Përktheu:    Astrit Ibrahimi Formati:      A5 Faqe:          52 Botues:       Privat Nëse jeni serioz që të bëni Da`ve dhe takime me Krishterë të cilët përpiqen që t`i shndërrojnë Mulimanët në të Krishterë, atëherë fito një kopje...

Triumfi i së vërtetës – Rahmetullah el-Hindi

Autor:         Rahmetullah el-Hindi Titulli:         Triumfi i së vërtetës Përktheu:    Osman Abazi Formati:      A5 Faqe:          151 Botues:       Logos-A Viti:            25.12.1992 Vendi:         Shkup, Maqedoni Veriore “O ithtarë të Librit (të Teuratit dhe Inxhilit), ejani (të bashkohemi)...

Roli i studentëve muslimanë në rindërtimin e botës islame – Mevdudi

Autor:       Mevdudi Titulli:       Roli i studentëve muslimanë në rindërtimin e botës islame Formati:    A5 Faqe:        21 Botues:     Logos-A Para se ta filloj ligjërimin përkatës, më lejoni që ta shpreh lumturinë time me faktin se, falë Mëshirës së All-llahut, nëpër kolegjet dhe nëpër universitetet e shteteve...

Dialogu, obligim hyjnor – Dr. Qani Nesimi

Autor:       Dr. Qani Nesimi Titulli:       Dialogu, obligim hyjnor Formati:    8.5 x 11 Faqe:        205 Botues:     Logos-A Viti:          2005 Vendi:       Shkup Fakti që ne jetojmë në Gadishullin Ballkanik, gjegjësisht në Evropën Juglindore, në një vend përplot labirinthe politike, kurse fetarisht në një...

Udhëzimi për Edukimin e Bijave – Ali Jahja el-Haddadij

Autor:         Ali Jahja el-Haddadij Titulli:         Udhëzimi për Edukimin e Bijave Përktheu:    Alban Malaj Formati:      8.5 x 11 Faqe:          21 Botues:       Selefi.org Viti:            2012 Vendi:         Mekë, Arabi Saudite Lexues të nderuar, gjithësecili prej jush ka...

Islami me pak fjalë – Mahmud Rida Murad

Autor:          Mahmud Rida Murad Titulli:          Islami me pak fjalë Përktheu:     Arlind Boshnjaku Recensent:   Sabri Jonuzi Formati:       8.5 x 11 Faqe:           56 Botues:        Gjurma Viti:             2001 Vendi:          Prishtinë Kjo porosi eshtë për...

Përpjekja e heronjve në përhapjen e Islamit – Sami Frashëri

Autor:           Sami Frashëri Titulli:           Përpjekja e heronjve në përhapjen e Islamit Përktheu:      Ismail Ahmedi Recensent:    Mehdi Polisi Formati:        8.5 x 11 Faqe:            45 Botues:         Logos-A Viti:              Prishtinë Vendi:   ...

Qëndrimet e profetit Muhammed gjatë thirrjes – Dr. Said el-Kahtani

Autor:               Dr. Said el-Kahtani Titulli:               Qëndrimet e profetit Muhammed gjatë thirrjes Përktheu:          Dr. Sedat Islami Redaktor fetar:  Almedin Ejupi R. Gjuhësor:      Jeton Koçinaj Formati:            4.7 x 6.7 Faqe:         ...

Thirrja jonë – Muhammed Nasiruddin el-Albani

Autor:             Muhammed Nasiruddin el-Albani Titulli:             Thirrja jonë Përmblodhi:     Ali Hasen AbdulHamid Përktheu:        Unejs Murati Recensent:      Abdulmelik - Besfort Maxhuni R. gjuhësor:    Sylë Dinaj Formati:         8.5 x 11 Faqe:             45 Botues:     ...