Përpjekja e heronjve në përhapjen e Islamit – Sami Frashëri

Autor:           Sami Frashëri
Titulli:           Përpjekja e heronjve në përhapjen e Islamit
Përktheu:      Ismail Ahmedi
Recensent:    Mehdi Polisi
Formati:        8.5 x 11
Faqe:            45
Botues:         Logos-A
Viti:              Prishtinë
Vendi:           2003

Kjo vepër e çon lexuesin te rrethanat historike të përhapjes së Islamit. Po kështu në mënyrë të goditur vepra hapet me ajetin e Kuranit: “E vetmja fe e pranuar tek Allahu është Islami.” (3:19) pa u ndalur në interpretimin e tij. Për të kuptuar drejt dhe në thellësi procesin e zhvillimit të historisë Islame nëpër shekuj, peripecitë nëpër të cilat kanë kaluar muslimanët, me këtë ajet Kuranor autori ka vënë në dukje raportin midis feve të shpallura monoteiste për të argumentuar detyrat e rëndësishme që shtronte momenti aktual në atë kohë…

Loader Loading...
EAD Logo Taking too long?
Reload Reload document
| Open Open in new tab

Shkarko

Artikulli paraprakQytetërimi islam – Sami Frashëri
Artikulli tjetërFitneja e Khauarixhëve – Salih bin AbdulAziz Alu Shejh