Udhëzimi për Edukimin e Bijave – Ali Jahja el-Haddadij

Autor:         Ali Jahja el-Haddadij
Titulli:         Udhëzimi për Edukimin e Bijave
Përktheu:    Alban Malaj
Formati:      8.5 x 11
Faqe:          21
Botues:       Selefi.org
Viti:            2012
Vendi:         Mekë, Arabi Saudite

Lexues të nderuar, gjithësecili prej jush ka për t’u ringjallur nga Zoti i tij pas vdekjes dhe do të merret në pyetje e në llogari për ato që punoi gjatë jetës së tij në këtë dynja. Dhe prej çështjeve që do të merret në pyetje robi është familja dhe fëmija e tij, si i rriti e si i edukoi ata. Për këtë arsye, thotë Pejgamberi (sal-lAllahu ‘alejhi ue sellem): “Burri është bariu i njerëzve të shtëpisë së tij dhe përgjegjës për mbarëvajtjen e tyre; kurse gruaja është bareshë në shtëpinë e burrit të saj dhe përgjegjëse për të…”

Loader Loading...
EAD Logo Taking too long?
Reload Reload document
| Open Open in new tab

Shkarko

Artikulli paraprakNjeriu në filozofinë e Avincensës – Ali Durusoj
Artikulli tjetërEse sociologjike – Ali Pajaziti