Ballina Spikasim

Spikasim

Teuhidi – për fillestarë dhe të rinj – Dr. Abdulaziz ibën Muhamed A’li Abdulatif

Autor:        Dr. Abdulaziz ibën Muhamed A’li Abdulatif Titulli:        Teuhidi - për fillestarë dhe të rinj Përktheu:   Mr. Shpend Zeneli Redaktoi:   Hekuran Helshani Formati:     A4 Faqe:         53 Botues:      Privat Vendi:        Shkup, Maqedoni e veriut Viti:           2020 Ky libër është për...

Menstruacionet dhe lehonia – Shejh Muhamed el-Uthejmin

Autor:          Muhamed ibn Salih el-Uthejmin Titulli:          Menstruacionet dhe lehonia Përktheu:     Genc Plumbi Formati:       A5 Faqe:           57 Botues:        "Jehona" Viti:             2020 Vendi:          Tiranë, Shqipëri Ky kapitull është një nga kapitujt më...

Shejtani dhe Njeriu – Muhamed Muteveli Sharaviu

Autor:             Muhamed Muteveli Sharaviu Titulli:             Shejtani dhe njeriu Përkthyes:       Arif Emini                        Burhan Hashani Recensent:      Bahri Simnica Lektor:            Hysen Kadriu Korrektor:       Arif Emini Formati:   ...

Jetësimi i dijes – Mr. Flamur Kabashi

Autor:             Mr. Flamur Kabashi Titulli:             Jetësimi i dijes Recensent:      Dr. Muhamed Broja R. gjuhësor:    Mr. Jeton Koqinaj Formati:          A5 Faqe:              89 Botues:           Privat Botimi:           ...

Udhëzimi pejgamberik për t’i bërë ballë virusit epidemik – Mr. Agron Krasniqi

Autor:       Mr. Agron Krasniqi Titulli:       Udhëzimi pejgamberik për t'i bërë ballë virusit epidemik Formati:    8.5 x 11 Faqe:        14 Botues:     Privat Viti:          Mars, 2020 Thuajse të gjithë njerëzit në botë sot janë të angazhuar me atë se çfarë është duke ndodhur me...

Ky është profeti Muhammed – Xhamia Mbret

Autor:         Xhamia Mbret Titulli:         Ky është profeti Muhammed Përktheu:    Shpëtim Shushku Formati:      A6 Faqe:          43 Botues:       Xhamiambret Në Gadishullin Arabik, në një zonë që shtrihet mes malesh shkëmbore e të zeza, pranë Kabes së Shenjtë, të cilën e ngriti Babai...

Ramazani, mundësi për edukim dhe arsimin – Muhammed el-Munexhid

Autor:                 Muhammed el-Munexhid Titulli:                 Ramazani, mundësi për edukim dhe arsimin Përktheu:            Almedin Ejupi R. gjuhësor:        Jeton Koçinaj Redaktor fetar:    Jusuf Kastrati Formati:              B6 Faqe:     ...

Doktrinat e tefsirit në trojet shqiptare – Dr. Hajredin Hoxha

Autor:             Dr. Hajredin Hoxha Titulli:             Doktrinat e tefsirit në trojet shqiptare Recensent:      Prof. Muhamed Mustafa Korrektor:       Hamdi Iljazi R. gjuhësor:    Ahmed R. Ramadani Formati:          8.5 x 11 Faqe:              355 Botues:   ...

Pakicat Islame në Evropën Perëndimore dhe Lindore – Dr. Hajredin Hoxha

Autor:             Dr. Hajredin Hoxha Titulli:             Pakicat Islame në Evropën Perëndimore dhe Lindore Përktheu:        Dr. Sedat Islami Recensent:      Ajni Sinani R. gjuhësor:    Mimoza Sinani Formati:          8.5 x 11 Faqe:              28 Botues: ...

Martesa – Muhammed ibn Salih el-Uthejmin

Autor:           Muhammed el-Uthejmin Titulli:           Martesa Përktheu:      Besim Gjelaj Recensent:    Gazmend Mehmeti Formati:        A5 Faqe:            44 Botues:         Mburoja.net Vendi:           Medine, Arabi Saudite “O ju njerëz! Kini frikë Zotin tuaj që ju ka...

Kurani është i vërteti – Dr. Abdulmexhid Zendani

Autor:           Dr. Abdulmexhid Zendani Titulli:           Kurani është i vërteti Përktheu:      Ajni Sinani Formati:        A5 Faqe:            86 Botues:         Privat Viti:              Mars 1995 Vendi:           Tiranë, Shqipëri Këto janë...

Vërtetësia e jetës – Abdulmexhid Zendani

Autor:         Abdulmexhid Zendani Titulli:         Vërtetësia e jetës Përktheu:    Altin Abdullah Torba Formati:      9 x 17 Faqe:          97 Botues:       Privat Viti:            2005 Vendi:         Tiranë, Shqipëri "Kur një pikëlz uji e kulluar avullon nga oqeani,...

Rijadu Salihin – Imam Neveviu

Autor:           Imam Neveviu Titulli:           Rijadu Salihin Përktheu:      Miftar Ajdini                      Qemajl Morina                      Nexhat Ibrahimi Redaktorë:    Sabahudin Mahmudi                ...

Islami, bazat dhe parimet e tij – Muhammed es-Suhejm

Autor:             Muhammed es-Suhejm Titulli:             Islami, bazat dhe parimet e tij Përktheu:        Mirsim Maliqi Recensent:      Arben Ahmetaj R. gjuhësor:    Arsim Jonuzi                       Jusuf Kastrati Formati:          A5 Faqe: ...

Mburoja e muslimanit – Said el-Kahtani

Autor:             Said el-Kahtani Titulli:             Mburoja e muslimanit Përktheu:        Azem Bardhoshi Recensent:      Ismail Bardhoshi R. Gjuhësor:    Ilir Haxhiaj Botues:           Shembulli Botimi:            I parë Formati:          A5 Faqe:         ...

Për ty që s’falesh – Jusuf Kastrati

Autor:             Jusuf Kastrati Titulli:             Për ty që s'falesh Redaktor:        Burim Koçinaj R. gjuhësor:    Jeton Koqinaj Formati:          A5 Faqe:              78 Botues:           Shembulli Botimi:           ...

30 Pyetje rreth agjërimit – Llokman Hoxha

Autor:       Llokman Hoxha Titulli:       30 Pyetje rreth agjërimit Formati:    4.6 x 4.6 Faqe:        33 Botues:     Privat Viti:          2017 Vendi:       Prishtinë Agjërimi është abstenim nga ushqimi, pija, kontakti intim si dhe çdo gjë që i përket këtyre gjërave që nga agimi (drita...

Rituali i Umres – Muhammed el-Uthejmin

Autor:         Muhammed el-Uthejmin Titulli:         Rituali i Umres Përktheu:    Alban Malaj Formati:      8.5 x 11 Faqe:          18 Botues:       Selefi.org Sa i përket ihramit, ai është nijeti i hyrjes në ritin e Umres dhe veshjen e rrobës së ihramit. Suneti për atë...

Një Ramazan më ndryshe – Enis Rama

Autor:       Enis Rama Titulli:       Një Ramazan më ndryshe Formati:    5.9 x 5.9 Faqe:        18 Botues:     QSNI Mund të thuhet se mundësitë të cilat Allahu na i ka dhënë për t’i shfrytëzuar gjatë vitit të gjitha janë të përmbledhura në muajin Ramazan. Kështu, në qoftë se...

Kthehu te Krijuesi – Ahmed Kalaja

Autor:             Ahmed Kalaja Titulli:             Kthehu te Krijuesi R. gjuhësor:    Arjan Koçi Formati:          3.9 x 5.1 Faqe:              56 Botues:           Xhamia "Dine Hoxha" Në mesin e shumë qytetërimeve që njohu njerëzimi, qytetërimi...

Agjërimi – Edukatë dhe vetë-ngadhnjim – Muhammed Abdullah Draz

Autor:             Muhammed Abdullah Draz Titulli:             Agjërimi - Edukatë dhe vetë-ngadhnjim Përktheu:        Nexhat Ibrahimi R. gjuhësor:     Jusuf Gashi                        Fatmire Ajdini - Hoxha Formati:          8.5 x...

Flladi i ramazanit 2017 – Udha e besimtarëve

Autor:     Udha e besimtarëve Titulli:     Flladi i ramazanit 2017 Formati:  3.5 x 5.5 Faqe:      48 Botues:   Udha e besimtarëve Viti:        2017 Vendi:     Tiranë, Shqipëri Vitet ikin dhe pasojnë njëritjetrin, e ashtu pa u ndjerë ikën dhe jeta e njeriut. Duket sikur kanë kaluar vetëm disa ditë dhe jo...

Udhëzimet e sureve të Kuranit – Umer el-Mukbil

Autor:        Umer el-Mukbil Titulli:        Udhëzimet e sureve të Kuranit Përktheu:   Xheladin Leka Lektor:       Mr. Arjan Koçi Formati:     4.7 x 6.7 Faqe:         96 Botues:      Essebil Tirazhi:      1000 copë Ky është një libërth i vogël për nga madhësia, i shkurtër në fjalë, por...

Agjërimi, namazi i natës dhe i teravive – Seid el-Kahtani

Autor:           Seid el-Kahtani Titulli:           Agjërimi, namazi i natës dhe i teravive Përktheu:      Nexhat Ceka Recensent:    Muharrem Ismaili R. gjuhësor:  Roald A. Hysa Formati:        4.7 x 6.7 Faqe:            57 Botues:         Nun Viti:         ...

Bazat e Teuhidit – Dr. Bilal Filips

Autor:       Dr. Bilal Filips Titulli:       Bazat e Teuhidit Përktheu:  Alukah.net Formati:    4.3 x 6.6 Faqe:        175 Botues:     Alukah.net Feja e vërtetë e pranueshme te Allahu s.u.t. bazohet në teuhidin e pastër nga shirku ashtu siç u përmend në kapitujt e mëparshëm. Çdo gjë që devijon nga...

Islami ndërmjet lindjes dhe perëndimit – Alija Izetbegoviç

Autor:            Alija Izetbegoviç Titulli:            Islami ndërmjet lindjes dhe perëndimit Recensentë:   Prof. Dr. Musa Gashi                      Nexhat Ibrahimi R. Gjuhësor:   Fatmire Ajdini - Hoxha Formati:         8.5 x 11 Faqe:         ...

Fragmente nga jeta e sahabëve – Abdurrahman Rafet el-Basha

Autor:         Abdurrahman Rafet el-Basha Titulli:         Fragmente nga jeta e sahabëve Përktheu:    Mr. Qemal Morina, Arif Emini, Sabri Bajgora, Fadil Hasani, Ahmet Rama Recensent:  Sabri Bajgora, Fadil Hasani, Mr. Qemal Morina, Arif Emini, Formati:      5.83 x 8.26 Faqe:          479 Botues:   ...

Bukuritë e fesë Islame – Abdurrahman es-Sa’di

Autor:          Abdurrahman es-Sa'di Titulli:          Bukuritë e fesë Islame Përktheu:     Alban Kodra Recensent:   Jusuf Kastrati R. gjuhësor: Jeton Koqinaj Formati:       A5 Faqe:           43 Botues:        IslamHouse Feja islame që ka kumtuar Muhamedi (salallahu alejhi ue selem) është feja më e plotë,...

Rregulla rreth tekfirit – Abdulmun’im Mustafa Halime

Autor:         Abdulmun'im Mustafa Halime Titulli:         Rregulla rreth tekfirit Përktheu:    Florian Leli Formati:      8.5 x 11 Faqe:          292 Botues:       Thirrja Islame Nr. Botimit:  Botimi i parë elektronik Viti:             2014 Atë që gjykon me kufër ose me iman për...

Erdhi t’ju mësojë fenë tuaj – Abdulmuhsin el-Abad

Autor:         Abdulmuhsin ibn Hamed el-Abad Titulli:         Erdhi t'ju mësojë fenë tuaj Përktheu:    Fatjon Corapi Formati:      8.5 x 11 (Letter) Faqe:          65 Botues:       Mburoja.net Viti:            2009 Para disa kohësh më lindi dëshira të shkruaja një libër, ku...

Pse shumica e grave janë banore të Xhehennemit – Abdulaziz esh-Shenavi

Autor:           Abdulaziz esh-Shenavi Titulli:           Pse shumica nga gratë janë banorë të Xhehenemit Përktheu:      Osman Abazi Recensent:    Muhamet Reçica Formati:        8.5 x 11 Faqe:            71  Botues:         Ardhmeriaislame Nr. i Botimit:  Botimi i dytë Viti: ...

Libri i Allahut dhe Pozita e tij Madhështore – Abdulaziz Alu Shejh

Autor:          Abdulaziz Alu Shejh Titulli:          Libri i Allahut dhe pozita e tij madhështore Përktheu:     Alban Malaj Formati:       8.5 x 11 (Letter) Faqe:           65 Botues:        Selefi.org Viti:             23 Shtator 2011 Vendi:       ...

Rregullat e shitblerjes në Islam – Abduladhim el-Halefi

Autor:       Abduladhim ibën Bedevi el-Halefi Titulli:       Rregullat e shitblerjes në Islam Përktheu:  Bledar Karaj Formati:    8.5 x 11 Faqe:        57 Disa vëllezër të mi më kërkuan që t'iu pregatis diçka përmbledhëse në rregullat e shitblerjes duke u ankuar se libra të tillë në gjuhën shqipe...

Abdulkadër el-Arnauti – Porosi profetike

Autor:               Abdulkadër Arnauti Titulli:               Porosi profetike Përktheu:          Rijad Misini Redaktor gj.:     Arian Koçi Formati:            8.5 x 11 (Letter) Faqe:                47 Botues:           ...

Gjykimi ndaj fallit dhe magjisë – Abdulaziz ibn Baz

Autor:        Abdulaziz Ibn Baz Titulli:        Gjykimi ndaj fallit dhe magjisë Përktheu:   Shuajb Rexha Recensent: Sashenka Jaupi Formati:     4.73 x 6.93 Faqe:         52 Dizajni:      Rajan Aliu Botues:      "Udha e besimtarëve" Viti:           2011 Vendi:        Tiranë Duke marrë shkas nga shtimi...

Mbi rrugën e të parëve tanë – Abdulkadër Arnauti

Autor:               Abdulkadër Arnauti Titulli:               Mbi rrugën e të parëve tanë - selefit Përktheu:          Bekir Halimi Recensent:        Sedat Shabani Lektor:              Kreshnik Ajdini Formati:            A5 Numri i...

Etika Islame – Abdulhamid es-Suhejbani

Autor:                      Abdulhamid Es Suhejbani Titulli:                      Etika Islame Përktheu:                 Ferid Selimi Recensent:               Omer Musa Redaktor gjuhësor:   Arian Koçi Faqosja & kopertina: PLAKU Design Formati:   ...

Përfitime nga mexhliset e muajit të Ramazanit – Abdulaziz ibn Baz

Autor:         Abdulaziz ibn Baz Titulli:         Përfitime nga mexhliset e muajit të Ramazanit Përktheu:    Bekim Gashi Recensent:  Valdet Gashi Formati:      8.5 x 11 Faqe:          65 Ky libër ka përmbledhur disa gjëra të dobishme që kanë të bëjnë me muajin e bekuar të Ramazanit. Ndër to: Si konfirmohet...

Shpjegimi i tri parimeve themelore – Abdulaziz ibn Baz

Autor:      Abdulaziz ibn Baz Titulli:      Shpjegimi i tri parimeve themelore Përktheu: Alban Malaj Formati:   A4 Faqe:       82 Botues:    Selefi.org Viti:         07 Mars 2013 Vendi:      Mekë Kjo është një broshurë e rëndësishme rreth Akides, të cilën e shkroi Shejkhu Ebu ‘Abdullah, el-Imam Muhamed Ibn ‘Abdul-Uehhab Ibn Sulejman Ibn ‘Ali et-Temijmi...

NJË DITË ME TË DASHURIN TËND MUHAMEDIN – Ejmen bin Abdul Aziz Ebanemij

NJË DITË ME TË DASHURIN TËND MUHAMEDIN (paqja dhe bekimet e Allahut qofshin mbi të) Titulli original: “JEVMUN ME’A HABIJBEK SAL-LALLAHU ALEJHI UE SEL-LEM” Autor: Ejmen bin Abdul Aziz Ebanemij Recensoi: Dr. Abdul Kerim bin Abdulah el Hudejri Përktheu dhe përshtati: Rashit Zylfiu Redaktor fetar: Dr. Sedat Islami Korrektor letrar: Mr. Arjan Koçi Ballina dhe radhitja kompjuterike: Avni G. Gashi Tirazhi: 3000 Botimi i parë Gusht, 2014 Shkarko librin:

POZITA E SUNETIT NË ISLAM – Dr. Salih el Feuzan

POZITA E SUNETIT NË ISLAM Titulli në origjinal: “MEKANETU SUNEH FIL ISLAM” Autori: Dr. Salih bin Feuzan el Feuzan (Anëtar i Komisionit të Përhershëm për Fetva dhe anëtar i Departamentit të Dijetarëve të Mëdhenj në Arabinë Saudite, Riad) Përktheu nga origjinali: Rashit R. Zylfiu Redaktor fetar: Alaudin Abazi Korrektor letrar: Arjan Koçi Ballina: Jeton Ibrahimi Radhitja kompjuterike: Avni G. Gashi Boton: OJQ “Njëshmëria” Botime, Gjilan Tirazhi:...

Kandili i Ramazanit – Rashit Zylfiu

Kandili i Ramzanit Këtë libër e kem hartuar si  botim special, në brendësinë e të cilit gjenden tridhjetë tema për tridhjetë ditë Ramazani. Ky kontribut modest është një përmbledhje materialesh të ndryshme që kemi shkruar, përkthyer, përmbledhur e përshtatur për besimtarët. Lus Zotin që kjo puhizë ditore të shërbejë edhe...

DITURIA ISLAME, NUMER 253

DITURIA ISLAME NUMER 253 | VITI 25 | GUSHT 2011 | RAMAZAN 1432 | REVISTË MUJORE, FETARE, SHKENCORE E KULTURORE | ÇMIMI 1€ Komentimi i kaptinës El-Mulk (7) f5 Sabri Bajgora Reflektime kuranore f8 Mr. Adnan Simnica Mysafiri i ri po vjen, kush i shpreh mirëseardhje!? f11 Vedat Shabani Llogaria astronomike apo dukja e...

DITURIA ISLAME, NUMËR 251-252

DITURIA ISLAME NUMER 251-252 | VITI 25 | QERSHOR-KORRIK 2011 | REXHEB-SHA’BAN 1432 | REVISTË MUJORE, FETARE, SHKENCORE E KULTURORE | ÇMIMI 1€ Komentimi i kaptinës “El-Mulk” 6 f5 Sabri Bajgora Reflektime Kur’anore f7 Mr. Adnan Simnica Ruajtja e karakterit f9 Sedat Islami Gjuha arabe gjuhë e mishëruar për islamin f12 Driton Arifi Islami...