EDUKIMI I FËMIJËVE – Një përqasje morale, shpirtërore dhe gjithëpërfshirëse ndaj zhvillimit edukativ – Ann El-Moslimany

EDUKIMI I FËMIJËVE – Një përqasje morale, shpirtërore dhe gjithëpërfshirëse ndaj zhvillimit edukativ – Ann El-Moslimany

PËRKTHYER NGA GJUHA ANGLEZE NGA: Vehap Kola

BOTUES: Instituti Shqiptar i Mendimit dhe i Qytetërimit Islam

Titulli origjinal: Teaching children: A Moral, Spiritual and Holistic Approach to Educational Development

Faqe: 170

Përmbajtja
Parathënie
1 Hyrje
2. Zgjerimi i mundësive në dispozicion
3. Nga shkolla fabrikë te paradigma e menaxhimit standard
4. Çlirimi i fuqisë së Teuḥīdit
5. Uniteti i së Vërtetës
6. Mendja, Truri dhe Shkenca e Edukimit
7. Drejt një Kurrikule të Llojit të Teuhidit (të Unifikuar)
8. Fiṭrah apo Biheviorizmi?
9. Vetëpërcaktimi
10. Angazhimi Civil Mysliman
11. Rruga Para Nesh
Shtojca A / Montessori: Një Model për Shkollat Islame
Shtojcë B / Eksplorimi i Temave me Studentët
Bibliografi

Loader Loading...
EAD Logo Taking too long?
Reload Reload document
| Open Open in new tab

Shkarko

Artikulli paraprakRIVLERËSIMI I REFORMËS NË ARSIMIN E LARTË – Ziauddin Sardar & Jeremy Henzell –Thomas
Artikulli tjetërKOMENTI TEMATIK I KUR`ANIT FAMËLARTË – Muhammed el-Gazali