Bisedë e Përditshme Shqipe, Angleze dhe Arabe – Fehim Xhafer Dragusha

Autor:      Fehim Xhafer Dragusha
Titulli:      Bisedë e Përditshme Shqipe, Angleze dhe Arabe
Lektorë dhe recensentë ne gjuhën angleze dhe arabe:
                Patricia Prescott – Australi
                Dr. Abu Al-Besher Ali Adam – Sudan
                Dr. Shahibuddin Laming – Malajzi
                Dr. Kemal Abdul Aziz – Egjipt
                Dr. Abdu Reuf Bin Ja’kub – Malajzi
                Dr. Kureni Abdu El-Halim Abdullah Safa – Egjipt
Lektorë dhe recensentë në gjuhën shqipe:
                Prof. as. dr. Naser Pajaziti
                Ekrem Avdiu
Formati:   A5
Faqe:       136
Tirazhi:    1.000 copë
Botimet:   Botimi i pare, 2006
                Botim i dytë, 2011

Libri që keni në dorë përmban biseda nga jeta e përdit-shme. Këto biseda janë dhënë në tri gjuhë: shqipe, angleze dhe arabe. Ky libër u dedikohet atyre që kanë interes të njihen me këto gjuhë, qoftë si fillestar, qoftë për të thelluar njohuritë nga këto gjuhë dhe njëkohësisht për të bërë krahasime ndërmjet tyre.
Libri në fjalë gjithashtu mjaft mirë do t’u shërbej edhe studentëve të huaj që janë të interesuar të kenë njohuri elementare për gjuhën shqipe.
Shpresoj që ky doracak në mënyrë të veçantë do t’u hyjë në punë nxënësve të medreseve, imamëve e teologëve të tjerë të cilën ngushtësisht janë të lidhur, veçanërisht, me gjuhën shqipe dhe arabe por edhe me gjuhën angleze, si gjuhë me një përdorim të gjerë global.

Loader Loading...
EAD Logo Taking too long?
Reload Reload document
| Open Open in new tab

Shkarko

Artikulli paraprakShkurtimi i namazit – Abdulaziz ibn Baz
Artikulli tjetërTexhvidi i preferuar, Kuran për të lexuar – Dr. Shefqet Krasniqi