Edukata e kërkimit të dijes – Muhammed el-Uthejmin

Autor:          Muhammed el-Uthejmin
Titulli:          Edukata e kërkimit të dijes
Përktheu:     Tomor Boriçi
Formati:       8.5 x 11
Faqe:           45
Botues:        Botues Privat

Nga ana gjuhësore dija është e kundërta e injorancës. Dija është kuptimi i një gjëje në mënyrë të vendosur, ashtu sikurse ajo është. Nga ana terminologjike disa dijetarë kanë thënë se ajo është njohje, e kundërta e injorancës. Ndërsa disa dijetarë te tjerë kanë thënë se dija është më e qartë se njohja.
E rëndësishme për ne është dija e sheriatit islam. Me këtë është për qëllim dijen që Allahu i ka zbritur të Dërguari të Tij -salallahu alejhi ue selem- si sqarim dhe udhëzim. Dija, e cila ka falënderimin dhe lartësimin është dija e shpalljes, dija e zbritur vetëm prej Allahut.

Loader Loading...
EAD Logo Taking too long?
Reload Reload document
| Open Open in new tab

Shkarko

Artikulli paraprakBesimi i Ehli Sunetit – Muhammed el-Uthejmin
Artikulli tjetërTë vërteta në të cilat fton natyra e i pranon sheriati – Muhammed el-Uthejmin