Rrëfimet më të mira – Amër Istrefi

Titulli:        Rrëfimet më të mira
Autori:       Amër Istrefi
Redaktor:  Elhaid Alija
Faqosja:    Bledar Xama
Botues:      Privat

Falënderimet pa fund qofshin për Allahun, Krijuesin e Gji-thësisë, Bujarin, që i dhuroi dijen dhe i zbriti Kuranin njerëzisë. Salavatet dhe selamet për zotërinë e njerëzimit, për hz. Muhamedin, përgjigjen e lutjes së Ibrahimit, për familjen e tij, sahabet, burimin e udhëzimit dhe për këdo që i pason deri në Ditën e Gjykimit.

Njerëzit, për nga natyra, janë të dhënë pas rrëfimeve dhe historive. U këndohet burrave të urtë, bujarëve, besnikëve dhe trimave të paepur. Një numër i pafund personazhesh dhe ndodhish epike përcillen ndër mote. Një botë e tërë ndjenjash bëhen burim frymëzimi për brezat, veçanërisht për të rinjtë. Dëgjohen me ëndje, lexohen me dëshirë dhe mbahen në mend me lehtësi. Ndoshta kjo është një ndër arsyet pse një e treta e ajeteve të Kuranit Famëmadh na flasin për histori.

Loader Loading...
EAD Logo Taking too long?
Reload Reload document
| Open Open in new tab

Shkarko

Artikulli paraprakKëshilla të dobishme në lidhje me ndalesën e përgojimit dhe thashëthemeve – Muhamed bin Sulejman el-Ulejit