Të vërteta në të cilat fton natyra e i pranon sheriati – Muhammed el-Uthejmin

Autor:         Muhammed el-Uthejmin
Titulli:         Të vërteta në të cilat fton natyra e i pranon sheriati
Përktheu:    Shefqet Krasniqi
Formati:      A5
Faqe:          52
Botues:       Vakëfi
Viti:            2004
Vendi:         Rijad, Arabi Saudite

Prej mirësive të sheriatit të Allahut xheleshanuhu është përkujdesja ndaj drejtësisë duke ia kushtuar një rëndësi të veçantë, e duke e zbatuar atë ashtu si kërkon prej nesh feja, sepse për drejtësi janë dërguar pejgamberët e janë zbritur librat e shenjëta dhe janë vendosur rregullat për çështjet njerëzore. Ashtu për të mbizotëruar kjo drejtësi mes njerëzve në këtë botë, duke e shikuar Kur’anin dhe hadithin e Pejgamberit alejhi selam se çka na urdhërojnë të bëjmë, se vetëm në to është rruga e mbarë, rruga fatlume në të dy botrat, se vetëm duke u bazuar në to mund ta njofim atë të drejtë se si duhet zbatuar dhe ndaj kujt kemi obligime.

Loader Loading...
EAD Logo Taking too long?
Reload Reload document
| Open Open in new tab

Shkarko [1.36 MB]

Artikulli paraprakEdukata e kërkimit të dijes – Muhammed el-Uthejmin
Artikulli tjetërBukurshkrim i shkronjave të Kuranit – Muhammed Dolaku