DITURIA ISLAME 362

DITURIA ISLAME REVISTË MUJORE FETARE, SHKENCORE E KULTURORE
NUMËR 362 • VITI 34 • JANAR 2021 • XHUMADEL-ULA / XHUMADEL-UHRA 1442 •

Kur iluzioni dhe imazhi zëvendësojnë të vërtetën 4
Sabri Bajgora
Komentimi i kaptinës Es-Sexhde – (6) 5
Dr. Ajni Sinani
Përhapja e medhhebit hanefi në Ballkan (2) 8
Prof. dr. Mehmet Görmez
Të jetuarit me turp e modesti në civilizimin e ekranit 10
Dr. Ilmije Kuqi
Rregullat e përgjithshme të rrugës dhe përgjegjësia për aksidentet e trafikut (2) 15
Dr. Flamur Sofiu
Shpjegim i shkurtër rreth disa çështjeve bashkëkohore në aspektin juridik islam (1) 17
Dr. Orhan Bislimaj
A është Covid-19 një ndëshkim prej Zotit? 20
Prof. dr. Ibrahim Karim
Shërimi me emrat e bukur të Allahut xh.sh. 24
Dr. Sedat Islami
Koncepti dhe reflektimi edukativ i sinqeritetit 26
Dr. Sc. Rexhep Suma
Forca e mbështetjes në Zotin gjatë komunikimit në dave (2) 28
Dr. Bekim Hasani
Të drejtat e njeriut dhe qytetërimi islam 31
Dr. Violeta Smajlaj
Për një bashkëshortësi të lumtur 33
Enisa Bekteshi
Definicioni i rrizkut 35
Nuridin Ahmeti
Notë proteste e parisë fetare të Shkodrës dërguar Konferencës së Paqes në Paris më 1919 37
Ferdi Kamberi, PhD.C, sociolog
Shpërfaqja e fenomenit të ejxhizmit në shoqërinë shqiptare (1) 40
Adnan Shala PhD (c)
Fuqia e fjalës 44
Abdullah Akil Sulejman el Akil
Husein Gjozo (1912-1982), reformator dhe filozof nga Bosnja (2) 46
Vjollca Rexhepi, infermiere
Çrregullimet e apetitit – oreksit 49
PhD (C) Melihate Zeqiri
Lasgush Poradeci si përkthyes dhe si i përkthyer (1) 52
Aktivitete 55

Loader Loading...
EAD Logo Taking too long?
Reload Reload document
| Open Open in new tab

Shkarko [2.30 MB]

Artikulli paraprakDITURIA ISLAME 361
Artikulli tjetërDITURIA ISLAME 363