DITURIA ISLAME 363

DITURIA ISLAME REVISTË MUJORE FETARE, SHKENCORE E KULTURORE
NUMËR 363 • VITI 34 • SHKURT 2021 • XHUMADEL-UHRA / REXHEB 1442 •

Urimi i Myftiut Tërnava 2
Editoriali 4
Fjalimi i Myftiu Tërnava, me rastin e përurimit të IHSI-së 5
Fjala e drejtorit të IHSI-së, Sabri ef. Bajgora 7
Sabri Bajgora
Komentimi i kaptinës Es-Sexhde – (7) 9
Dr. Ajni Sinani
Përhapja e medhhebit hanefi në Ballkan (3) 12
Dr. Flamur Sofiu
Shpjegimi i shkurtër i disa çështjeve bashkëkohore në aspektin juridik islam (2) 15
Isa Tërshani
Mrekullia e Israsë dhe Miraxhit 18
Agron M. Rexhepi, MD, PhD
Qëllimi i jetës 22
Hana Harbiq-Mushiq
Sexhdeja e falënderimit – ilaç për depresionin 26
Dr. Azmir Jusufi
Shteti i sigurt – jeta e qetë 28
Mr. hfz. Florim Mellova
Natyrat e zemrave sipas Kuranit fisnik 30
Ferdi Kamberi, PhDc
Shpërfaqja e fenomenit të ejxhizmit në shoqërinë shqiptare (2) 33
Mihane Goga
Fejesa dhe martesa 36
Prof. dr. Fadil Maloku
A janë shekullarizmi, laicizmi dhe Islami në udhëkryq? 37
Mr. Njomza Sadriu
Shkencëtarët mysliman që vunë themelet e kimisë moderne 40
Prof. ass. dr. Abdurrahim Maxhuni
Rreth shqipes standarde në revistën “Kultura Islame”, nr.13-14, 1940 42
PhD (C) Melihate Zeqiri
Lasgush Poradeci si përkthyes dhe si i përkthyer (2) 44
Elez Osmani
Konaku dhe bujaria e Qerim Haxhiut në Kajro* (2) 46
Intervistë: Puna, motiv për realizimin e ëndrrave 49
Aktivitetet 51
Merhum 62
Poezi 63

 

Loader Loading...
EAD Logo Taking too long?
Reload Reload document
| Open Open in new tab

Shkarko [2.15 MB]

Artikulli paraprakDITURIA ISLAME 362
Artikulli tjetërIftaʽja dhe Fetvaja: Në botën myslimane dhe në Perëndim – Zulfikar Ali Shah