Islami dhe varfëria – Dr. Jusuf Kardavi

Autor:      Dr. Jusuf Kardavi
Titulli:      Islami dhe varfëria
Formati:   5.9 x 7.9
Faqe:       68

Këto faqe nuk janë të reja për rregullimin ekonomik në islam, sepse për këtë janë shkruar libra të tjerë më gjërësisht që i përmbajnë ligjet e islamit dhe këshillat e tij të veçanta në lidhje me aktivitetin njerëzor dhe në lidhje me pasurinë, problemin dhe ndërrimin e saj, shpërndarjen dhe konsumimin e saj, dhe dispozitat që janë vendosur për të përmes të cilave erdhi në shprehje drejtësia dhe u realizua baraspesha ndërmjet lirisë së individit dhe interesit shoqëror dhe mes fesë së njerëzve dhe botës së tyre.
Vërtetë studimi e rregullave ekonomike të Islamit është i gjatë e i vështirë, por mua m’u bë e mundur që të punoj disa vite rreth kësaj teme, kur paraqita dizertacionin tim mbi zekatin.

Loader Loading...
EAD Logo Taking too long?
Reload Reload document
| Open Open in new tab

Shkarko

Artikulli paraprakHallalli dhe harami – Dr. Jusuf Kardavi
Artikulli tjetërKudsi, çështje e çdo muslimani – Dr. Jusuf Kardavi