Edukata Islame 83

Edukata Islame
Revistë shkencore, kulturore islame tremujore
Viti XXXVI nr. 83 – 2007
Botues:
Kryesia e Bashkësisë Islame e Kosovës
Prishtinë, rr. Vellusha nr. 84
Tel & fax: 038 / 224-024
e-mail: edukataislame@hotmail.com
Kryeredaktor:
Mr. Qemajl Morina
qemajlmorina@hotmail.com
Redaksia:
Akad. Jashar Rexhepagiq, Dr.Pajazit Nushi,
Dr. Fejaz Drançolli, Dr. Ejup Sahiti, Nexhat Ibrahimi,
Hajrullah Hoxha dhe Xhabir Hamiti.
Sekretar i redaksisë: Hajrullah Hoxha
Lektor: Bislim Berisha
Korrektor: Skender Rashiti

 

PËRMBAJTJA
Qemajl Morina
Origjina e fundamentalizmave…………………………………………………… 5
Orhan Bislimaj
”Tekfiri” akuzimi i muslimanit për dezertim nga Islami……………..11
Abdullah Nasih Ulvan
Liria e besimit në Ligjin Islam – (3)…………………………………………..45
Dr. Mustafa Ceriq
Lëvizjet bashkëkohore shpirtërore në botën islamike ………………….79
Mr. Almir Fatiq
Ummeti në Kur’an dhe ummeti sot… ………………………………………..97
Prof. dr. Mehdi Polisi
Qëndrimi i Sami Frashërit ndaj Islamit dhe qytetërimit të tij …….113
Rrezehana Hysa
Kontributi i Sami Frashërit në kulturën dhe qytetërimin islam….123
Gazmend Shpuza
Aktualiteti i Lidhjes Shqiptare të Prizrenit……………………………….149
Amr Halid
Katër kalifët e të Dërguarit të Allahut alejhi selam…………………..165
Hasan Kaleshi – Ismail Rexhepi
Kukli Begu dhe përshpirtënimet e tij ………………………………………. 201
Qemajl Morina
Ahmeti Rami – shqiptari që mori ofiqin poet i Kajros ……………….225
Shevki Sh. Voca
Të dhëna biografike për udhëpërshkruesin e njohur turk
me emrin Haxhi Kalfa (1609-1657)…………………………………………237

Nexhat Ibrahimi
Historia e librit dhe e bibliotekave …………………………………………..261
Frithjof Schuon
Mendime rreth artit sipas vështrimit tradicional……………………….267
Hajrullah Hoxha
Disa fjalë për Mevludin………………………………………………………….275
Prof. dr. Muhamed al-Arnauti
Çka shkruante shtypi egjiptian për Lidhjen Shqiptare të Prizrenit në
mbarim të shekullit nëntëmbëdhjetë………………………………………..285
Akad. Dr. Feti Mehdiu
Një vepër e rrallë në historiografinë shqiptare …………………………289
Dr. Agim Zogaj
Libër me të dhëna interesante…………………………………………………294
Ramdan Shkodra
U mbajt tryeza shkencore: “Mesazhet e Lidhjes Shqiptare të
Prizrenit në raport me realitetin shqiptar sot” ………………………….297
Përmbajtja …………………………………………………………………………..307

 

Loader Loading...
EAD Logo Taking too long?
Reload Reload document
| Open Open in new tab

Shkarko

Artikulli paraprakEdukata Islame 82
Artikulli tjetërEdukata Islame 84