Hallalli dhe harami – Dr. Jusuf Kardavi

Autor:                      Dr. Jusuf Kardavi
Titulli:                      Hallalli dhe harami
Përktheu:                 Muhamed Mustafa
Recensent:               Dr. Ismail Ahmedi
Redaktor gjuhësor:   Fatmire Ajdini – Hoxha
Formati:                  8.5 x 11
Faqe:                      368
Botues:                   Sh.B. “Logos-A”
Numri i botimit:       Botimi i gjashtë
Viti:                        1997
Vendi:                     Shkup

Vlerën e kësaj vepre edhe më shumë e rrit fakti se bëhen përpjekje të mëdha, mblidhet pasuri dhe organizohen fuqi të papërshkruara nga forcat kundërshtare të Islamit, me qëllime, metoda, ngjyra dhe emra të ndryshëm, vetëm për ta penguar këtë fe, për ta penguar thirrjen në të, për t’ua ndërprerë rrugën thirrësve të saj, për të mbjellur dyshime e gënjeshtra rreth saj dhe për ta deformuar besimin, sheriatin, qytetërimin dhe historinë e saj. Ata dëshirojnë që popujt muslimanë të largohen nga feja e tyre ashtu siç u larguan shumë udhëheqës të tyre, të cilët e morën Kur’anin për tallje dhe anti-Islamin për program të tyre, e përveç Muhammedit, ndoqën udhërrëfyes tjetër.

Loader Loading...
EAD Logo Taking too long?
Reload Reload document
| Open Open in new tab

Shkarko

Artikulli paraprakDijetari dhe zullumqari – Dr. Jusuf Kardavi
Artikulli tjetërIslami dhe varfëria – Dr. Jusuf Kardavi