BallinaMirëqenie

Mirëqenie

SHURA Parimi kuranor i këshillimit, një mjet për rindërtim dhe reformë – Ahmad Al – Raysuni

SHURA Parimi kuranor i këshillimit, një mjet për rindërtim dhe reformë - Ahmad Al - Raysuni Ahmad Al-Raysuni Shura – Parimi kuranor i këshillimit, një mjet për rindërtim dhe reformë Titulli origjinal: Al-Shura: The Qur’anic Principle of Consultation Copyright © 2011 The International Institute of Islamic Thought BOTUES: Instituti Shqiptar i Mendimit dhe i Qytetërimit...

Bolshevizma a çkatërimi i njerëzimit – Hafiz Ali Korça

Bolshevizma a çkatërimi i njerëzimit - Hafiz Ali Korça Bolshevizma s’pajton kurrë Me dinin e Muhamedit Çelët do ta kenë luftën Gjer ditën e Kijametit. Titulli i origjinalit: Bolshevizma a çkatërimi i njerëzimit Autor: Hafiz Ali Korça Redaktor: Roald A. Hysa Pajisi me shënime: Justinian Topulli Radhiti: Armanda Kodra Përkujdesja kompiuterike dhe ballina: KM & RH Boton: JEHONA Faqe: 47 Botimi i...

Mendimi shkencor dhe barrët e tij – Alparslan Açikgenç

Autor:           Alparslan Açikgenç Titulli:           Mendimi shkencor dhe barrët e tij Përktheu:      Xhevat Lloshi Recensent:    Dr. Musa Musai Formati:        8.5 x 11 Faqe:            359 Botues:         Logos-A Viti:              2004 Vendi:   ...

Kultura dhe qytetërimi – Jellmaz Ozakpenar

Autor:           Jellmaz Ozakpenar Titulli:           Kultura dhe qytetërimi (një teori mbi qytetërimin) Përktheu:      Mr. Ali Pajaziti Recensent:    Husamedin Abazi Formati:        8.5 x 11 Faqe:            172 Botues:         Logos-A Viti:              2003 Vendi: ...

Gratë shoqëria muslimane dhe islami – Lois Faruki

Autor:           Lois Faruki Titulli:           Gratë shoqëria muslimane dhe islami Përktheu:      Mimoza Sinani Recensent:    Ajni Sinani                      Nexhat Ibrahimi R. Gjuhësor:  Rexhep Zllatku Formati:        8.5 x 11 Faqe:            156 Botues: ...

Shqetësimi për brezat – Osman Nuri Topbash

Autor:            Osman Nuri Topbash Titulli:            Shqetësimi për brezat Përktheu:       Ilir Hoxha Recensent:     Alban Kali Formati:         4.4 x 7.3 Faqe:             92 Botues:          Progresi Botime Viti:               2015 Vendi: ...

Alkimia e lumturisë – Muhammed el-Gazali

Autor:    Muhammed el-Gazali Titulli:    Alkimia e lumturisë Formati: 6.7 x 9.5 Faqe:     59 Dije se asgjë s’e ke më pranë se veten. Si mund të njohësh diçka tjetër pa e njohur veten tënde? Po të thuash “e njoh veten”, duke nënkuptuar formën tënde të jashtme, trupin, fytyrën, krahët e këmbët, dije se...