ANËSIA EPISTEMOLOGJIKE NË SHKENCAT FIZIKE DHE SOCIALE – Abdelwahab M. Elmessiri

Abdelwahab M. El-Messiri
Anësia epistemologjike në shkencat fizike dhe sociale (botim i shkurtuar)

Seria e Librave të Shkurtër INMI

Botimi i parë në gjuhën shqipe. 2018 Instituti Shqiptar i Mendimit dhe i Qytetërimit Islam (AIITC)

Titulli origjinal:

Epistemological Bias in the Physical and Social Sciences (Abridged edition), The International Institute of Islamic Thought, 2013.

ISBN 978-9928-126-18-4

Përkthimi: Festime Mehdiu

Botues: Instituti Shqiptar i Mendimit dhe i Qytetërimit Islam, www.aiitc.net

Redaktor: Nexhatin Ibrahimi | Redaktor teknik: Suhejb Xhemaili

Faqe: 54

Përmbajtja:

SERIA E LIBRAVE TË SHKURTËR TË INMI
HYRJE
KAPITULLI I
Porta e ixhtihadit: hyrje në studimin e anësisë epistemologjike
KAPITULLI II
Anësia në shkollat perëndimore të mendimit: trashëgimia jonë si pikënisje për zhvillim
KAPITULLI III
Teoritë e zhvillimit politik: Një rast i diskursit të njëanshëm në shkencat politike
KAPITULLI IV
Modernizimi vs. perëndimizimi i shkencave sociale: rasti i psikologjisë
KAPITULLI V
Anësia në kurrikula dhe përmbajtje të lëndëve
KAPITULLI VI
Një eksplorim i natyrës së njeriut dhe inteligjencës artificiale dhe perspektiva kuranore
KAPITULLI VII
Përballja me anësinë në kulturën e Botës së Tretë
KAPITULLI VIII
Përtej metodologjisë: format e anësisë në kritikën letrare perëndimore
KAPITULLI IX
Teoritë dhe praktikat e dizajnit në arkitekturën e shoqërive islame: një qasje ceremoniale në ndërtimin e komunitetit
KAPITULLI X
Reflektimet në teknologji dhe zhvillim: Një perspektivë kulturore
KAPITULLI XI
Besimet themelore filozofike për formulimin e ligjeve fizike
REDAKTORI

Loader Loading...
EAD Logo Taking too long?
Reload Reload document
| Open Open in new tab

Shkarko

 

Artikulli paraprakSHURA Parimi kuranor i këshillimit, një mjet për rindërtim dhe reformë – Ahmad Al – Raysuni
Artikulli tjetërSODITJE Një studim mendor – shpirtëror islam – Malik Badri