Kultura dhe qytetërimi – Jellmaz Ozakpenar

Autor:           Jellmaz Ozakpenar
Titulli:           Kultura dhe qytetërimi (një teori mbi qytetërimin)
Përktheu:      Mr. Ali Pajaziti
Recensent:    Husamedin Abazi
Formati:        8.5 x 11
Faqe:            172
Botues:         Logos-A
Viti:              2003
Vendi:           Shkup, Maqedoni

Në çështjen e të kuptuarit të kulturës dhe qytetërimit, midis shkencëtarëve dhe mendimtarëve, ekzistojnë dallime të dukshme. Nga ana tjetër, në pikën e “mjegullirës” rreth çështjes së përmbajtjes së këtyre dy koncepteve ekziston pothuajse një unitet total mendimesh (konsenzus). Në pjesën e sontme të ligjëratave mbi kulturën dhe qytetërimin, që do të zgjatin pesë javë, do ta trajtoj veçorinë më të përgjithshme të kulturës dhe qytetërimit. Pa marrë parasysh përmbajtjen e vecantë të fenomeneve të quajtura kulturë dhe qytetërim, mund të thuhet se ekziston një vilësi e përbashkët e tyre. Si kultura ashtu edhe qytetërimi, nuk janë fenomene që ekzistojnë në natyrë para veprave të njeriut. …

Loader Loading...
EAD Logo Taking too long?
Reload Reload document
| Open Open in new tab

Shkarko

Artikulli paraprakBotëkuptimi Islam – Kadir Misirogllu
Artikulli tjetërDrejtimi financiar i ndërmarrjeve dhe i shoqërive – Jean-Louis Amelon