Qytetërimi islam – Sami Frashëri

Autor:          Sami Frashëri
Titulli:          Qytetërimi islam
Përktheu:     Mehdi Polisi
Recensent:   Husamedin Abazi
Formati:       8.5 x 11
Faqe:           113
Botues:        Logos-A
Viti:             2009
Vendi:          Shkup

Në fushën e islamistikës Samiu shkroi dy vepra: Medeniyyet-i Islamiyye (“Qytetërimi islam”) dhe Himmetu-l-Himam fi neshri-l-Islam (“Përpjekja e heronjve në përhapjen e Islamit’). Vepra Qytetërimi islam mban numrin 1 të serisë “Biblioteka e xhepit” (Cep Kütüphanesi): është botuar në shtypshkronjën “Mihran” në Stamboll më (1296/1879 (bot. i parë) me 126 faqe, dhe më 1302/1885 (bot. i dytë). Siç shihet nga titulli, është shkruar në gjuhën turke-osmane. Është e ndarë në 35 kapituj të shkurtër, nuk ka parathënie; kapitujt 1-7 mbajnë e librit, kurse kapitujt e tjerë titullohen sipas fushave shkencore: astronomi, shkencat matematikore, gjeografi, shkencat natyrore, mjekësi, etj.

Loader Loading...
EAD Logo Taking too long?
Reload Reload document
| Open Open in new tab

Shkarko

Artikulli paraprakGratë – Sami Frashëri
Artikulli tjetërPërpjekja e heronjve në përhapjen e Islamit – Sami Frashëri