Gratë – Sami Frashëri

Autor:         Sami Frashëri
Titulli:         Gratë
Përkthyes:   Hamdi Bushati
Recensent:  Husamedin Abazi
Formati:      8.5 x 11
Faqe:          65
Botues:       Logos-A
Viti:            2004
Vendi:         Prishtinë

Përmbajtja e kësaj brushurë është një temë e gjerë dhe tëpër e rëndësishme për t’u diskutuar, sepse flet për gjendjen e grave. Gruaja është femra e njeriut. Qoftë të njerëzit, qoftë te kafshët e tjera, femrat si numër janë afërsisht baras me meshkujt; duke qenë kështu, përbëjnë gjysmën e racës njerëzore. Nuk mendoj që me një broshurë kaq të vogël, do të arrijë të përshkruaj gjendjen e gjysmës së njerëzimit. Vëtëm dëshiroj të them dy—tri fjalë rrëth gjendjes së gjysmës së gjinisë njerëzore — përgjithësisht të grave, e veçanërisht mbi gjendjën e grave tona, dua të them të grave myslimane.

Loader Loading...
EAD Logo Taking too long?
Reload Reload document
| Open Open in new tab

Shkarko

Artikulli paraprakSami Frashëri – Bibliografia & Kumtesat – Sh.B. Logos-A
Artikulli tjetërQytetërimi islam – Sami Frashëri