Pakicat Islame në Evropën Perëndimore dhe Lindore – Dr. Hajredin Hoxha

Autor:             Dr. Hajredin Hoxha
Titulli:             Pakicat Islame në Evropën Perëndimore dhe Lindore
Përktheu:        Dr. Sedat Islami
Recensent:      Ajni Sinani
R. gjuhësor:    Mimoza Sinani
Formati:          8.5 x 11
Faqe:              28
Botues:           Furkan ISM
Vendi:             Shkup, Maqedonia Veriore

Islami daton në Evropë qysh në vitin 711 kur u çlirua Andaluzia dhe muslimanët u vendosën në të për plot tetë shekuj, respektivisht nga viti 771-1492.
Me rënien e Shtetit Islam në Spanjë dhe largimin e dhunshëm të muslimanëve, në pushtet erdhi Shteti Osman, i cili filloi dalëngadalë të shtrijë sundimin e vet në Ballkan, në Evropën Lindore. Pushteti osman vazhdoi deri me përfundimin e Luftës së Parë Botërore. Ballkani popullohet nga një numër i madh muslimanësh në Bosnjë e Hercegovinë, Maqedoni, Kosovë dhe Shqipëri. Madje këto dy shtetet e fundit janë të vetmet në Evropë me shumicë muslimane.

Loader Loading...
EAD Logo Taking too long?
Reload Reload document
| Open Open in new tab

Shkarko [289.76 KB]

Artikulli paraprakMungesa e botëkuptimeve të moderimit në botën arabe – Dr. Hajredin Hoxha
Artikulli tjetërRefleksione – Dr. Hajredin Hoxha