Mungesa e botëkuptimeve të moderimit në botën arabe – Dr. Hajredin Hoxha

Autor:             Dr. Hajredin Hoxha
Titulli:             Mungesa e botëkuptimeve të moderimit në botën arabe
Përktheu:        Dr. Sedat Islami
Recensent:      Ajni Sinani
R. gjuhësor:    Mimoza Sinani
Formati:          8.5 x 11
Faqe:              67
Botues:           Furkan ISM
Vendi:             Shkup, Maqedonia Veriore

Autenticiteti është i nevojshëm për çdo popull, e në veçanti për popujt muslimanë. Autenticiteti bazohet në Kur’an, Sunnet dhe jetëpërshkrimet e paraardhësve tanë të sinqertë (selefu-s-salih) ndërsa nënkupton kthimin e ummetit tek rrënja, tek zanafilla, ngase ummeti shquhet për misionin, rolin dhe rëndësinë që ka. Kështu, autenticiteti synon të njoftojë bijtë e ummetit me fenë e tyre, sikurse që i vë vetes për obligim t’i ruajë ata nga sulmet e armiqve.

Loader Loading...
EAD Logo Taking too long?
Reload Reload document
| Open Open in new tab

Shkarko

Artikulli paraprakMeditimi i Kuranit Fisnik – Dr. Hajredin Hoxha
Artikulli tjetërPakicat Islame në Evropën Perëndimore dhe Lindore – Dr. Hajredin Hoxha