BallinaHistoriHistori Kombëtare

Histori Kombëtare

Roli i orientalistëve serbë për justifikimin e gjenocidit ndaj muslimanëve në ballkan – Dr. Norman Cigar

Autor:               Dr. Norman Cigar Titulli:               Roli i orientalistëve serbë për justifikimin e gjenocidit ndaj muslimanëve në ballkan Përktheu:          Mr. Xhabir Hamiti                          Nig'jar Bajram Hoti Kryeredaktor: ...

Përhapja e Islamit – Sami Frashëri

Autor:         Sami Frashëri Titulli:         Përhapja e Islamit Përktheu:    Miftar Ajdini Formati:      A5 Faqe:          39 Botues:       Logos-A Botimi:       I tretë Viti:           1994 Vendi:        Shkup, Maqedoni Veriore Dije, Allahu të shpëtoftë, se në këtë traktat hulumtohet...

Myderriz Ymer Prizreni – Dr. Muhamet Pirraku

Autor:       Dr. Muhamet Pirraku Titulli:       Myderriz Ymer Prizreni Formati:    8.5 x 11 Faqe:        34 Botues:     Botues Privat Viti:          Qershor, 2008 Vendi:       Prishtinë Emri Myderris Haxhí Ymer Efendi Prizreni është sinonim për Lidhjen Shqiptare të Prizrenit, çfarë nuk e njohim ende të...

Shqipëria çka qenë, ç’është dhe ç’do të bëhet – Sami Frashëri

Autor:      Sami Frashëri Titulli:      Shqipëria çka qenë, ç'është dhe ç'do të bëhet Formati:   8.5 x 11 Faqe:       25 Është një nga veprat madhore të Rilindjes, manifesti politik e ideologjik i saj. U botua në Bukuresht më 1899, në prag të ngjarjevetë mëdha do të çonin në fitoren...