Roli i orientalistëve serbë për justifikimin e gjenocidit ndaj muslimanëve në ballkan – Dr. Norman Cigar

Autor:               Dr. Norman Cigar
Titulli:               Roli i orientalistëve serbë për justifikimin e gjenocidit ndaj muslimanëve në ballkan
Përktheu:          Mr. Xhabir Hamiti
                         Nig’jar Bajram Hoti
Kryeredaktor:    Husamedin Abazi
Formati:            8.5 x 11
Faqe:                114
Botues:             Logos-A
Viti:                  2003
Vendi:               Prishtinë

Bashkësia muslimane e ish-Republikës jugosllave të Bosnjës dhe Hercegovinës është viktimë e asaj çfarë mund të shënohet me gjenocid, sipas çfarëdo normeje të pranueshme juridike dhe morale. Shkaktari dhe qendra e kësaj tragjedie është ideologjia nacionaliste serbe, e ngjyrosur rreptësisht dhe e inspiruar me orientalizmin të kuptuar gjerësisht në kuadër të mendimit gjithpërfshirës, me orientalizmin si mishërim dhe sulmues i fortë i një procesi të shënuar me ndarjen maniheike në “ata” dhe “ne”, siç e ka porositur këtë Edvard Said në veprën e vet pioniere për këtë fenomen.

Loader Loading...
EAD Logo Taking too long?
Reload Reload document
| Open Open in new tab

Shkarko [5.85 MB]

Artikulli paraprakMrekullitë e Kuranit (Poezi) – Begzat Rrahmani
Artikulli tjetërHyrje në shkencën e hadithit – H. Mehmed Hanxhiq