Versetet Kuranore përkitazi me paqen dhe luftën – Dr. Hajredin Hoxha

Autor:             Dr. Hajredin Hoxha
Titulli:             Versetet Kuranore përkitazi me paqen dhe luftën
Përkthyes:       Dr. Sedat Islami
Recensent:      Ajni Sinani
R. gjuhësor:    Mimoza Sinani
Formati:          8.5 x 11
Faqe:              53
Botues:           Furkan ISM
Vendi:             Shkup, Maqedonia Veriore

Ky punim, në fakt, është një referim shkencor për Seminarin e organizuar nga Fakulteti i Usuluddinit ne Brunei; tematika e të cilit ka të bëjë me kontributin e disa komentuesve klasikë dhe bashkëkohorë të Kur’anit, përkitazi me domethëniet dhe botëkuptimet e ajeteve kur’anore që shtjellojnë paqen dhe luftën. Kohët e fundit, në ligjërimet politike por dhe ato fetare, po diskutohet shumë rreth paqes botërore dhe qëndrimit islam karshi saj. Apo, thënë më mirë, debatohet për atë nëse Islami është fe e paqes apo e luftës, fe e tolerancës apo e dhunës, fe e xhihadit apo e pajtimit (ndërmjet popujve)…

Loader Loading...
EAD Logo Taking too long?
Reload Reload document
| Open Open in new tab

Shkarko

Artikulli paraprakTjetri – Dr. Hajredin Hoxha
Artikulli tjetërVështrim Islam rreth faktorit fetar në historinë shqiptare – Dr. Hajredin Hoxha