Tregime nga jeta e Muhammedit a.s. (7) – Dr. Musli Vërbani

Autor:        Dr. Musli Vërbani
Titulli:        Tregime nga jeta e Muhammedit a.s. (7)
Seria:        Planprogrami i muslimanit të vogël
Formati:     B5
Faqe:         57
Botues:      Autori
Viti:           2004
Vendi:        Kaçanik

Thotë Muhamedi a.s.: “Unë jamë biri i dy kurbanave” (Kurban d.m.th. m’u sakrifiku vetëm për Allahun, apo m’u bë viktimë vetëm për me fitu kënaqësinë e Allahut):
– Stërgjyshi i Muhamedit a.s. Ismaili e ka dorëzu veten dhe ka dëshiru të bëhet kurban për Allahun, mirëpo Zoti i Madhëruar në vend të tij urdhëroi të bëhet kurban një dash.
– Babai i Muhamedit a.s. – Abdullahu ka qenë dashtë të bëhet kurban. Mirëpo Abdul Mutalibi në vend të tij i bëni kurban njëqind deve.

Loader Loading...
EAD Logo Taking too long?
Reload Reload document
| Open Open in new tab

Shkarko

Artikulli paraprakBesimi në kaderin e Zotit (6) – Dr. Musli Vërbani
Artikulli tjetërPërmbledhje tregimesh – Grup autorësh