Transformimi qytetërimor dhe bota muslimane – Ahmet Davutogllu

Autor:          Ahmet Davutogllu
Titulli:          Transformimi qytetërimor dhe bota muslimane
Përktheu:     Redi Shehu, Olsi Jazexhiu
Recensent:   Husamedin Abazi
Formati:       9.5 x 15
Faqe:           249
Botues:        Logos-A
Viti:             2005
Vendi:          Shkup

Vepra që keni në duar, në pajtim me përmbajtjen dhe titullin, është fryt i një periudhe transformimi. Nëse marrim parasysh faktin se bërthama teorike e parë e saj lindi në ditët e para të shembjes së murit të Berlinit më 1989 (dhjetor), se u zgjerua me një punim të shkruar aty nga fundi i Luftës së Parë të Gjirit Persik (mars 1991) dhe se më në fund, formën e librit e mori në vitet e vlimit të luftës së Bosnjës (1993-1994), do të vëni re atëhere se kjo vepër synon përshkrimin e një procesi transfomues. Teza kryesore e librit është se ky transformim politik, i cili shkaktoi lëkundje të forta në sistemin ndërkombëtar, nuk përbën vetem një transformim që e shkatërroi sistemin socialist, por edhe një transformim qytetërimor shumë më përfshirës, që ngërthen në vete edhe dimensione filozofike, domethënë një transformim me pasoja politike shumë më afatgjata sesa ato që i shohim.

Loader Loading...
EAD Logo Taking too long?
Reload Reload document
| Open Open in new tab

Shkarko

Artikulli paraprakKriza globale, debate rreth 11 shtatorit – Ahmet Davutogllu
Artikulli tjetërUthullëra dhe ujëra – Ahmet Kot