Rregulla rreth tekfirit – Abdulmun’im Mustafa Halime

Autor:         Abdulmun’im Mustafa Halime
Titulli:         Rregulla rreth tekfirit
Përktheu:    Florian Leli
Formati:      8.5 x 11
Faqe:          292
Botues:       Thirrja Islame
Nr. Botimit:  Botimi i parë elektronik
Viti:             2014

Atë që gjykon me kufër ose me iman për diçka ose për dikë, e këshilloj që përpara se të gjykojë ose të mbajë qëndrim, të mbledhë të gjitha rregullat që lidhen me kufrin dhe imanin. Ai duhet të ketë dije të mjaftueshme rreth këtyre rregullave dhe të mos nënvlerësojë asnjërin prej tyre, sepse ajo që është e pakufizuar në një rregull mund të jetë kufizuar në një rregull tjetër dhe ajo që është kufizuar në një rregull mund të jetë përgjithësuar në një tjetër. Ose një rregull mund të pengojë zbatimin e një rregulli tjetër në varësi të çështjes rreth së cilës duam të gjykojmë. Gjithashtu ajo që mund të jetë e paqartë ose e përshkruar shkurtimisht në një rregull sqarohet hollësisht nëpërmjet një rregulli tjetër.

Loader Loading...
EAD Logo Taking too long?
Reload Reload document
| Open Open in new tab

Shkarko

Artikulli paraprakErdhi t’ju mësojë fenë tuaj – Abdulmuhsin el-Abad
Artikulli tjetërBukuritë e fesë Islame – Abdurrahman es-Sa’di