Erdhi t’ju mësojë fenë tuaj – Abdulmuhsin el-Abad

Autor:         Abdulmuhsin ibn Hamed el-Abad
Titulli:         Erdhi t’ju mësojë fenë tuaj
Përktheu:    Fatjon Corapi
Formati:      8.5 x 11 (Letter)
Faqe:          65
Botues:       Mburoja.net
Viti:            2009

Para disa kohësh më lindi dëshira të shkruaja një libër, ku do të komentoja hadithin e Xhibrilit (Paqja e Allahut qoftë mbi të), i cili përmban sqarimin e islamit, imanit dhe ihsanit. Allahu i Madhëruar më mundësoi ta realizoja këtë dëshirë në vitin 1424h. Për rëndësinë e madhe që gjendet në hadith, kanë shkruar shumë dijetarë. Kadij Ijad ka thënë: “Ky hadith ka përmbledhur në vetveten e tij të gjitha kriteret që përmbajnë adhurimet e dukshme dhe të padukshme. Ai sqaron lidhjet e besimit me punët e gjymtyrëve, sinqeritetin e shpirtit dhe kujdesin nga epidemitë që mund t’i kanosen punëve të një besimtari. Në këtë mënyrë, të gjitha njohuritë e sheriatit islam degëzohen dhe zhvillohen nga ky hadith….” Duke vazhduar më tej, ai shprehet: “Në bazë të ndarjes së hadithit në tri pjesë, kam përpiluar edhe një libër, të cilin e kam titulluar: ”Mekasidu el hasan fijma jelzemul insan”. Zgjodha pikërisht këtë hadith, sepse të gjitha detyrimet, sunetet, të lejuarat apo të ndaluarat kanë lidhje me të.

Loader Loading...
EAD Logo Taking too long?
Reload Reload document
| Open Open in new tab

Shkarko

Artikulli paraprakPse shumica e grave janë banore të Xhehennemit – Abdulaziz esh-Shenavi
Artikulli tjetërRregulla rreth tekfirit – Abdulmun’im Mustafa Halime