Ixhtihadi – Dr. Vehbetu Zuhejli

Autor:              Dr. Vehbetu Zuhejli
Titulli:              Ixhtihadi
Përktheu:         Dr. Musli Vërbani
Korrektura:       Burim Bunjaku
Formati:           6.7 x 9.5
Faqe:               114
Botues:            Botues Privat

Që nga vdekja e Muhamedit a.s. deri në mes të shek. të IV hixhrij, ixhtihadi ka qenë çështje e natyrshme, ka pasur shtrirje, ka pasur faktorët e lulëzimit dhe zhvillimit të ligjësimit islam, u është përgjigjur nevojave të njerëzve dhe zhvillimit shoqëror, ka prodhuar revolucion të madh të fikhut, revolucion çfarë nuk njeh historia. Pastaj, pas shek. të IV hixhrij, ixhtihadi është bërë çështje shumë e vështirë, vështirësi të cilën e shkaktuan dijetarët e mëvonshëm, si rezultat i ndarjes së vendeve islame dhe shkëputjes së lidhjeve ndërmjet umetit dhe dobësimit të lidhjeve të tyre.

Loader Loading...
EAD Logo Taking too long?
Reload Reload document
| Open Open in new tab

Shkarko

Artikulli paraprakIxhmai – Dr. Vehbetu Zuhejli
Artikulli tjetërKijasi – Dr. Vehbetu Zuhejli