Hyrje në shkencën e hadithit – H. Mehmed Hanxhiq

Autor:           H. Mehmed Hanxhiq
Titulli:           Hyrje në shkencën e hadithit
Përktheu:      Nexhat Ibrahimi
Formati:        8.5 x 11
Faqe:            66
Botues:         Logos-A
Viti:              1997
Vendi:           Shkup, Maqedoni Veriore

Pejgamberi Muhammedi alejlhis-selam, pas vetes na ka lënë dy udhëheqës në fe të cilët, nëse do t’u përmbahemi si duhet. Gjithnjë do të na përudhin në lumturi e shpëtim, e do të na ruajnë nga mashtrimi. Ata dy udhëheqës janë Libri i Allahut dhe Kur’ani famëlart dhe Hadithi ose Sunneti i Pejgamberit të Tij. Rreth tyre janë zhvilluar dy shkenca fetare, pa dyshim jane dy dituritë fetare islame më të rëndësishme. Këto janë shkenca e tefsirit dhe hadithit. Kjo “HYRJE” jep parapërgatitjen më të rëndësishme për atë që dëshiron të preokupohet me këto dy shkenca.
Autori.

Loader Loading...
EAD Logo Taking too long?
Reload Reload document
| Open Open in new tab

Shkarko [4.70 MB]

Artikulli paraprakRoli i orientalistëve serbë për justifikimin e gjenocidit ndaj muslimanëve në ballkan – Dr. Norman Cigar
Artikulli tjetërStudime dhe fetva – Ismail Bardhoshi