Ripërtëritja e mendimit fetar në islam – Muhamed Ikball

Autor:           Muhamed Ikball
Titulli:           Ripërtëritja e mendimit fetar në islam
Përktheu:      Nexhat Ibrahimi
Recensent:    Husamedin Abazi
Formati:        8.5 x 11
Faqe:            270
Botues:         Logos-A
Viti:              2005
Vendi:           Shkup

Kur’ani është Libër i cili e vë theksin në akt më tepër se sa në mendim. Mirëpo, ka njerëz të cilëve sipas natyrës u është e pamundur ta përvetësojnë botën e panjohur, duke ringjallë, në procesin jetësor, atë lloj të veçant të përvojës së brendshme në të cilën, më në fund, zë fill bindja fetare. Përveç kësaj, njeriu bashkëkohor, duke i zhvilluar shprehitë e mendimit konkret – shprehitë të cilat edhe vetë islami i ka theksuar, së paku në fazat e para të zhvillimit të tij kulturor – është treguar më pak, i aftë për këtë përvojë e cila, për më tepër, i duket e dyshimtë sepse bartë mundësitë e mashtrimit.

Loader Loading...
EAD Logo Taking too long?
Reload Reload document
| Open Open in new tab

Shkarko

Artikulli paraprakAgjërimi – Edukatë dhe vetë-ngadhnjim – Muhammed Abdullah Draz
Artikulli tjetërSi shkruhet vepra shkencore – Mid’hat Shamiq