Shenja në rrugë – Sejid Kutbi

Autor:             Sejid Kutbi
Titulli:             Shenja në rrugë
Përktheu:        Ymer Musa
R. gjuhësor:    Fatmire Ajdini – Hoxha
Formati:          9.5 x 12.3
Faqe:              245
Botues:           Logos-A
Viti:                1998
Vendi:             Shkup, Maqedonia Veriore

Njerëzimi sot gjendet buzë greminës, jo pse i kanoset rreziku i zdukjes që i është varur mbi koke – kjo është pasojë e semundjes, e jo edhe vetë sëmundja në fjalë – por, për shkak të dështimit në botën e vlerave në të cilën, dhe vetëm nën hijen e së cilës është i mundur zhvillimi i shëndoshë i jetës njerëzore dhe përparimi i saj i qëndrueshëm. Kjo gjendje qartazi vjen në shprehje në botën perëndimore e cila njerëzimit nuk mund t’i ofrojë kurrfarë vlerash. Aq më tepër, ajo nuk zotëron atë që ndërgjegjes së tij t’ia arsyetojë ekzistencën, meqë në të demokracia ka shpier në gjendje e cila i perngjan falimentimit, sepse dalëngadalë ka filluar të huazojë prej sistemit të Bllokut lindor, posaçërisht në lëmin e ekonomisë, nën emrin socializëm!

Loader Loading...
EAD Logo Taking too long?
Reload Reload document
| Open Open in new tab

Shkarko

Artikulli paraprakIslami – ndikimi i tij në civilizim dhe merita e tij për njerëzimin – Ebu Hasen Nedeviu
Artikulli tjetërSilluni butë o pasues të sunetit me pasuesit e sunetit – Abdulmuhsin el-Abad